Skärmen i fokus när Huawei lanserar nya servicekampanjer

Huawei utökar nu sin servicesatsning gentemot sina mobilanvändare och lanserar nya servicekampanjer.

Satsningen innebär olika typer av utökad service för dem som redan äger en Huawei-mobil eller som under juli köper en mobil i P30-serien. De nya kampanjerna fokuserar på en vanlig situation som en mobilanvändare oroar sig för och ibland hamnar i – att mobilen tappas och skärmen går sönder.

Användare tappar mobilen när de cyklar, åker rullskridskor, vandrar, springer, tränar eller när de på annat sätt är aktiva med mobilen. Samtidigt, en skärm som gått sönder är också bland det mest kostsamma att reparera. Och även om det faktiskt inte händer så är det just en tappad mobil och att skärmen går sönder som oroar användarna mest enligt en undersökning gjord av Huawei. Även studier av IDC, Mous, SquareTrade visat liknande resultat.

I en undersökning från 2016 uppskattar IDC att närmare 95 miljoner mobiltelefoner skadas varje år av att de tappas. Det är med det här insikterna som grund som Huawei nu lanserar sina nya kampanjer.

Totalt handlar det om två kampanjer som riktar sig till dem som redan äger en äldre Huawei-mobil eller som köper en ny mobil i Huawei P30-serien under andra halvan av juli.

Den första kampanjen startar den 15 juli och riktar sig till dem som köper sin P30-mobil mellan den 15 och 31 juli i år och som inom loppet av ett år tappar sin mobil så att skärmen går sönder. De får skärmen utbytt utan kostnad. Den andra kampanjen löper under augusti och riktar sig till dem som redan har en äldre Huawei-mobil. Den som tappat sin mobil och där skärmen gått sönder får skärmen utbytt till kraftigt rabatterat pris – upp till 50 procent. Se nedan vilka modeller som inkluderade.

Modeller – Mate 20 lite, Mate 20 pro, P20 lite , P20, P20 Pro , Mate 10 lite , Mate 10 Pro, P10 lite, P10, P10 plus Y6 2018 och Y5 2018

Försäljningen av P30-serien har redan uppgått till mer än 10 miljoner enheter. Jämfört med den tidigare serien, Huawei P20, så har försäljningen upp till 10 miljoner dessutom gått långt mycket snabbare. P30 nådde 10 miljoner efter 85 dagar medan P20 nådde samma försäljningsvolym efter 147 dagar. Ett nytt rekord för Huawei. Totalt nådde Huawei 100 miljoner sålda enheter globalt den 30 maj i år vilket även det är snabbare än föregående år.