Se framtidens och historiens Landskrona i din telefon
Hem APPAR Se framtidens och historiens Landskrona stad i din telefon

Se framtidens och historiens Landskrona stad i din telefon

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanseras appen ”Be Here Then” i Landskrona.

I appen kan du gå en digital stadsvandring på egen hand genom staden, och se bilder från både dåtid och framtid matchade med vyer från idag.

Flera kommuner använder appen ”Be Here Then” för att visa upp historiska platser. I Landskrona har man även valt att lägga in skisser på framtida projekt, framför allt på kommande bostadsprojekt, för att besökare och invånare ska få se hur staden växer fram.

– Det fina med Landskrona är att vi både har en rik historia med vacker arkitektur och många nya spännande bostadsprojekt på gång. Genom appen kan vi knyta ihop de två perspektiven på ett sätt som är både enkelt och tilltalande. Det blir som att ha en tidsmaskin i fickan, säger Anna Classon, destinationschef i Landskrona stad.

Se framtidens och historiens Landskrona i din telefonI appen kan man exempelvis se gamla bilder och få information om historiska platser som Citadellet, Rådhuset och Teaterparken. Men det går också att se skisser på kommande projekt som Kallbadhuset, nya bostäder i Sjukhuskvarteret, delar av Norra Borstahusen och kvarteret Jäntan i centrala Landskrona.

Appen ”Be Here Then” är gratis att ladda ner och använda och du hittar den i Appstore och i Google Play. Appen kommer löpande att fyllas på med nya bilder.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar