DJI lanserar DJI RS 3, DJI RS 3 Pro och DJI Transmission: De perfekta verktygen för professionella drönarfotografer
Hem PRODUKTNYHETER DJI lanserar DJI RS 3, DJI RS 3 Pro och DJI Transmission: De perfekta verktygen för professionella krävande drönarfotografer

DJI lanserar DJI RS 3, DJI RS 3 Pro och DJI Transmission: De perfekta verktygen för professionella krävande drönarfotografer

Publicerat av: Redaktionen

 DJI, den marknadsledande tillverkaren av drönare för konsumenter, entusiaster och kreativa företag, lanserar i dag tre nya verktyg – inklusive två gimbals – som hjälper filmfotografer och content creators att skapa och kommunicera innehåll på ett enkelt, intuitivt och problemfritt sätt.

DJI RS3- och DJI RS 3 Pro-stabilisatorerna – även kallade gimbals – hjälper till att skapa perfekta videobilder utan skakningar och är en förbättring jämfört med de redan utmärka DJI Classic- och Ronin-serierna.

DJI Transmission är DJI:s första oberoende, trådlösa videolösning som kombinerar videomottagning, övervakning, kontroll och inspelning. Perfekt för krävande fotografer.
DJI RS 3: Redo när du är

DJI RS 3 är en bildstabilisator som är redo att hantera alla typer av uppgifter. Det inbyggda axellåset gör att så fort stabilisatorn slås på roterar den sig på plats automatiskt och är klar för inspelning på bara ett par sekunder. Den inbyggda standby-funktionen gör också att stabilisatorn sparar ström om den bara ska läggas undan en kort stund men snabbt vara redo att användas igen. Den inbyggda, Bluetooth-baserade slutarknappen kopplas också automatiskt till den anslutna kameran, så det behövs ingen kabel mellan stabilisatorn och kameran.

DJI RS 3 väger bara 1,3 kilo och kan enkelt hanteras med bara en hand. Den klarar enheter som väger upp till 3 kilo, alltså de absolut flesta vanliga kameraenheter på marknaden. Och tack vare tredje generationens RS-stabiliseringsalgoritm är prestanda 20 procent högre än med RS 2 – vilket innebär snabbare positionering, stabilare rörelser även när kameramannen springer, sitter i en bil eller filmar från sneda vinklar. SuperSmooth-funktionen hjälper till ytterligare om 100 mm-objektiv används.

Den inbyggda 1,8-tum stora OLED-pekskärmen gör det enkelt att styra RS 3:s många funktioner utan att behöva ansluta en mobil-app. Dessutom har DJI RS 3 en batteritid på upp till 12 timmar och stöder PD 18W-snabbladdning.

DJI RS 3 Pro: Mer och bättre

DJI RS 3 är redan en monsterstabilisator, men om du behöver det bästa som marknaden har att erbjuda professionella så är DJI RS 3 Pro det perfekta valet.

DJI RS 3 Pro är utformad i ett enda stycke kolfibermaterial – precis som Ronin 2 – vilket gör RS 3 Pro lättare och starkare än tidigare stabilisatorer. Den kan även byggas ut så att det går att använda mer professionella kameror som Sony FX6, Canon C70 och RED Komodo – eller kameror som väger upp till 4,5 kilo. Alla funktioner som nämnts ovan för DJI RS 3 gäller även för DJI RS 3 Pro.

En nyhet i DJI RS 3 Pro är den inbyggda DJI LiDAR Range Finder (RS) som gör det möjligt att koppla in och styra manuella objektiv, vilket annars är en utmaning på stabilisatorer. Och det inbyggda ActiveTrack Pro-chippet ger på ett nästan magiskt sätt autofokus även med manuella objektiv.

DJI Transmission: Gränslös överföring

DJI Transmission är DJI:s första oberoende trådlösa videosystem. Det är utvecklat med Ronin 4D:s avancerade videoöverföringsteknik och är den perfekta lösningen om du letar efter ett system för bildmottagning, övervakning, kontrollstyrning och inspelning.

O3 Pro-överföringstekniken innebär att användaren kan sända på 6 kilometers avstånd med ultrakort fördröjning, vilket är en stor förbättring jämfört med traditionell WiFi-överföring. Video sänds med 1080p/60 fps och med liveljud i 16 bit/48 kHz, så att fotografen har de bästa förutsättningarna.

Men DJI Transmission är mer än bara videoöverföring, det är också ett kraftfullt kontrollsystem för styrning av exempelvis RS 3 Pro, där du får kontroll över både stabilisatorn och kamerafunktionerna och som kan integreras med Ronin-ekosystemet.

DJI lanserar DJI RS 3, DJI RS 3 Pro och DJI Transmission: De perfekta verktygen för professionella drönarfotograferHigh-Bright Remote Monitor har en inbyggd gyroskopisk sensor som fungerar som en rörelsekontroll för RS 3 Pro. Och i kombination med Ronin 4D Hand Grips kan RS 3 Pro-operatören styra både stabilisatorn, fokus, exponering och start/stopp av inspelning.

DJI annonserar även nya samarbeten med ett antal av marknadens viktigaste aktörer. Från och med augusti kommer Ronin 4D att stödja Apple ProRes 4444 XQ, som är den bästa kodeken för Apple ProRes till 4:4:4:4-bildkällor.

Pris och tillgänglighet

DJI RS 3 går att köpa hos utvalda återförsäljare i två versioner:
• DJI RS 3 till ett rekommenderat pris på 6 199 kronor
• DJI RS 3 Combo med fokusmotorutrustning till ett rekommenderat pris på 7 999 kronor

DJI RS 3 Pro går att köpa hos utvalda återförsäljare i två versioner:
• DJI RS 3 Pro till ett rekommenderat pris på 9 799 kronor
• DJI RS 3 Pro Combo med fokusmotorutrustning till ett rekommenderat pris på 12 499 kronor

DJI Transmission Combo kommer att finnas från och med september hos utvalda återförsäljare till ett rekommenderat pris på 25 999 kronor.

Relaterade Artiklar