Samsung presenterar nya MICRO LED, Neo QLED och Lifestyle TV
Hem PRODUKTNYHETER Samsung presenterar nya MICRO LED, Neo QLED och Lifestyle TV

Samsung presenterar nya MICRO LED, Neo QLED och Lifestyle TV

Publicerat av: Redaktionen

MICRO LED, Neo QLED och Lifestyle TV kommer med den senaste utvecklingen inom bildkvalitet, ljudteknik och smarta funktioner.

Neo QLED är optimerat med nya Smart Hub som möjliggör smart innehållshantering, videosamtal, multitasking på skärmen, NFT-hantering med mera.

Samsung presenterar dessutom ett utökat sortiment med tillbehör som erbjuder ökad anpassning för en skräddarsydd video- och ljudupplevelse.

Samsung presenterar idag nya MICRO LED, Neo QLED och Lifestyle TV:s inför CES 2022. Med framsteg inom bild- och ljudkvalitet, fler skärmstorlekar anpassningsbara tillbehör och ett uppgraderat gränssnitt, tar 2022 års skärmar oss närmare verkligheten med levande bilder, uppslukande ljud och personliga upplevelser.

MICRO LED: Imponerande skärmteknologi
Som Samsungs toppmoderna display erbjuder MICRO LED enastående bildkvalitet tack vare 25 miljoner mikrometerstora LEDs som individuellt producerar ljus och färg, vilket skapar en uppslukande upplevelse genom imponerande djup, livfulla färger och en ökad nivå av klarhet och kontrast. På CES 2022 kommer Samsung att presentera MICRO LED i tre olika storlekar – 110”, 101” och 89”.

Samsung presenterar nya MICRO LED, Neo QLED och Lifestyle TVFörutom hårdvaruinnovationerna stöder 2022 års version av MICRO LED 20-bitars gråskaledjup. Detta innebär att MICRO LED-modeller kan uttrycka varje detalj i en scen, och erbjuda fin kontroll med över 1 miljon steg av ljusstyrka och färgnivåer, vilket ger en fenomenal HDR-upplevelse. Den uttrycker också 100 procent av DCI- och Adobe RGB-färgomfånget, vilket resulterar i verklighetstrogna färger. Tillsammans med en iögonfallande design som möjliggörs av dess 99,99 procent skärm-till-ram-förhållande, levererar MICRO LED utomordentlig prestanda.

MICRO LED kommer dessutom packad med förbättrad användbarhet och anpassningsfunktioner.

  • Art Mode tillåter konsumenter att skapa sitt eget konstgalleri genom att välja och visa upp sina favoritkonstverk eller digitala fotografier. 2022 års MICRO LED kommer också med två exklusiva verk från den kända konstnären och designern Refik Anadol.
  • Multi View möjliggör för användare att se innehåll från fyra olika källor samtidigt – från någon eller alla av de fyra HDMI-portarna – i 4K-upplösning med upp till 120 fps.
  • Dolby Atmos ger en utomordentlig ljudupplevelse med topp-, sido- och bottenhögtalare för ett hisnande flerdimensionellt ljud.

Utveckling av Neo QLED med Neo Quantum Processor och Dynamic Sound Experience
Tack vare Neo Quantum-processorn och de framsteg inom bildteknik och ljud som den levererar, kommer 2022 års Neo QLED ha möjlighet att skapa utmärkta bilder och uppslukande ljudlandskap. Årets Neo Quantum Processor introducerar BLU (bakgrundsbelysningsenhet) med Advanced Contrast Mapping och 14-bit gradering för bättre kontroll över ljuskällan – Quantum Mini LEDs. Detta gör att TV:n kan styra ljusstykan i 16 384 steg, fyrdubblad från de tidigare 4 096 stegen.

Den nya Shape Adaptive Light-tekniken utnyttjar Neo Quantum-processorn för att analysera linjer, former och ytor för att styra ljusets form från Quantum Mini LED, vilket förbättrar ljusstyrkan och precisionen hos alla former på skärmen. Resultatet blir suverän bildkvalitet som visar ett fullödigt HDR-innehåll. Samsungs 2022 Neo QLED är även utrustad med Real Depth Enhancer, en multiintelligens algoritm för bildkvalitet. Detta tekniska framsteg skapar en större känsla av realism genom att bestämma och bearbeta ett objekt på skärmen i förhållande till dess bakgrund, och därmed skapa en känsla av djup.

Dessutom har Samsungs 2022 Neo QLED EyeComfort-läge, som automatiskt justerar skärmens ljusstyrka samt ton baserat på en inbyggd ljussensor och information om solnedgång/soluppgång. När ljuset i användarens omgivning ändras kommer skärmen gradvis att minska mängden ljus och erbjuda varmare toner, och därmed justera nivåerna för blått ljus därefter. Detta skapar en behagligare tittarupplevelse på natten genom att minska det blå ljuset.

Neo QLEDs ljudfunktioner får också en uppgradering. 2022 års produkter kommer att ha OTS Pro som bygger på OTS (Object Tracking Sound) vilket styr så ljudet rör sig runt i rummet för att bättre följa objektet på skärmen. OTS Pro innehåller kraftfulla uppåtriktade högtalare som skapar ett övre surroundljud. 2022 Neo QLED levererar även ett briljant Dolby Atmos ljud tack vare tillägget av Samsungs nya toppkanalhögtalare. Med flerkanalshögtalare placerade i hela TV:n skapar Neo QLED en dynamisk ljudupplevelse.

Lifestyle TV som integrerar design och teknik
Samsungs Lifestyle-skärmar för 2022 kombinerar sömlöst design och teknik för en unik och personlig upplevelse. En ny Matte Display med antireflex- och anti-fingeravtrycksegenskaper har applicerats på 2022 års modeller av The Frame, The Sero och The Serif. Den nya Matte Displayen har dessutom fått tre verifieringar från UL (Underwriter Laboratories) för att vara “Reflection Glare Free”, “Discomfort Glare Free” och “Disability Glare Free”.

  • The Frame erbjuder nu en verklighetstrogen konstupplevelse tack vare en antireflex och lågreflekterande panelteknik präglad av matt display. Den motverkar också fingeravtryck och fläckar, vilket gör att användarna kan njuta av sina favoritkonstverk i perfekt skick. The Frame finns i storlekar från 32″ till 85″.
  • The Serif kommer också med en matt yta på ramen som smälter samman med den matta displayen. Detta för att ge TV:n snyggt utseende och stilfull känsla. Med tillägget av ett 65″-storleksalternativ erbjuds The Serif nu i storlekar från 43″ till 65″.
  • The Sero erbjuder en optimerad tittarupplevelse med nya Matte Display i både vertikalt och horisontellt läge. Den nya vertikala Multi View-funktionen tar multitasking till nästa nivå och möjliggör för användare att se olika typer av innehåll på skärmen, eller söka information online samtidigt som de tittar på något annat.

Nya Smart Hub och appar för en ultimat användarupplevelse
Samsungs smarta TV-apparater kommer under 2022 med en ny Smart Hub som sätter innehållet i centrum med dess visningspreferenser. Den nya Smart Huben gör det lätt för användare att hitta till sitt favoritinnehåll. Smart Hubs sidofält möjliggör också en enkel övergång mellan olika kategorier så som Media, Gaming Hub och Ambient.

  • Gaming Hub: Samsung Gaming Hub ger spelare möjlighet att upptäcka och hoppa in i spel de gillar snabbare genom spelstreamingtjänster. Spelare kommer att ha tillgång till ett omfattande spelbibliotek genom Samsungs partnerskap med industriledare – NVIDIA GeForce Now, Stadia och Utomik. Gaming Hub kommer inte finnas tillgängligt på den nordiska marknaden i detta läge.
  • Watch together: Den nya appen möjliggör för användare att videochatta med vänner och familj samtidigt som de tillsammans kan titta på sina favoritprogram och filmer.
  • NFT Platform: Denna applikation har en intuitiv, integrerad plattform för att upptäcka och köpa digitala konstverk via MICRO LED, Neo QLED och The Frame.
  • Smart Calibration: Denna funktion tillåter användare att finjustera inställningarna för optimal bildkvalitet. Grundläget har ett snabbt och enkelt sätt att kalibrera skärmarna inom 30 sekunder, medan Professional-läget optimerar skärmarna för neutral bildkvalitet på cirka 10 minuter.

Utökade tillbehörsalternativ anpassade efter användarnas behov och smak
2022-modellerna kommer också med utökade tillbehör för att anpassa användarupplevelsen. Det automatiskt roterande väggfästet och stativet ärver den vertikala tittarupplevelsen från The Sero, vilket gör att användare kan njuta av mobiltittande genom att automatiskt rotera sina skärmar.

För att komplettera tillbehöret kommer 2022-produkterna att stödja ett vertikalt gränssnitt, inklusive Smart Hub, och erbjuda en vertikal Multi View-funktion. Den kommer att erbjuda appar som YouTube samt spegling och casting i vertikalt läge. Slutligen finns livsstilsfunktioner som Ambient Mode+ och Art Mode också tillgängliga i vertikalt läge. Den nya rotationsknappen på fjärrkontrollen låter användare enkelt rotera skärmen.

Med utökade alternativ av ramar för The Frame och full motion slim-fit väggfästen för många TV-apparater,  finns det många möjligheter att skapa sin egen personliga stil med Samsungs 2022-skärmar.

Senaste Soundbaren och nya funktioner
Soundbar-serien 2022 får teknikuppgraderingar för att ge en ännu mer uppslukande och tredimensionell ljudupplevelse. Q Symphony, signaturupplevelsen för surroundljud som gör att Samsungs Neo QLEDs och soundbars kan arbeta tillsammans, har utvecklats med extra synkronisering. Detta gör att soundbaren och TV-högtalarna kan arbeta tillsammans med alla högtalare på TV-apparaterna, inklusive toppkanalhögtalarna, vilket ger en vidsträckt och kraftfull ljudbild.

Samsungs 2022 soundbars kommer också med Wireless Dolby Atmos-anslutning, en trådlös Smart TV-till-soundbar-anslutning där både skärmen och soundbar-högtalarna ger en kraftfull ljudupplevelse utan distraherande kablar.

Dessutom blir den nya HW-S810B Ultra Slim Soundbar standarden i kategorin tunna soundbars, och levererar en kraftfull bas i kompakt form genom att integrera passiv slavbasteknik med sin subwoofer. Med riktigt vassa högtalarelement erbjuder den nya ultratunna soundbaren kraftfullt ljud på bara 1,6 tums djup.

– Skärmens roll har förändrats mycket de senaste åren givet framsteg inom teknik och hur underhållning distribueras. Med vårt utökade sortiment ger vi konsumenterna en helhetsupplevelse genom video och ljud som kan anpassas efter deras enskilda behov. Oavsett om du är en filmfantast, TV-älskare, gamer eller konstentusiast, har Samsung erbjudanden som kan lyfta vilket rum som helst, säger Simon Sung, Executive Vice President och Head of the Sales & Marketing Team för Visual Display Business på Samsung.

 

Relaterade Artiklar