Samsung lanserar ny slitstark portabel hårddisk – SSD T7 Sheild
Hem PRODUKTNYHETER Samsung lanserar ny slitstark portabel hårddisk – SSD-minnet T7 Sheild

Samsung lanserar ny slitstark portabel hårddisk – SSD-minnet T7 Sheild

Publicerat av: Redaktionen

Det nya externa SSD-minnet från Samsung levererar en liten och nätt hårddisk med blixtsnabba dataöverföringar.

Den nya slitstarka hårddisken är både vatten- och damtålig – perfekt för den professionella kreatören eller användaren som är på språng.

Idag lanserar Samsung sin senaste externa hårddisk T7 Shield Portable Solid State Drive (PSSD). Den nya disken är väger endast 98grm och är optimal för den vill överföra större filer utan att förlora prestanda. T7 Shield är det senaste tillskottet i Samsungs T7 Portabla SSD-familj som även innefattar T7 med elegant design och hög prestanda samt modellen T7 Touch med inbyggd fingeravtryckssensor.

Samsung lanserar ny slitstark portabel hårddisk – SSD T7 Sheild– Oavsett om man är yrkesverksam kreatör eller privatperson som gillar kreativitet, vikten av en bra produkt med hög prestanda är lika stor. T7 Sheild erbjuder konsumenter en slitstark och tillförlitlig hårddisk som garanterar att deras data förblir säker oavsett om du skulle tappa den, använda den utomhus eller få vatten på den, säger Jani Laaksonen Produktansvarig för Memory på Samsung i Norden.

IP65-klassificerad

T7 Shield är Samsungs hittills mest slitstarka PSSD och det ideala valet för innehållskapare eller personer på resande fot. Med IP65-klassifiering är hårddisken både vatten- och dammtålig . Hårddisken är stöttålig och klarar av fall upp till tre meter och väger bara 98 gram. T7 levererar trots den kompakta storleken fortfarande en produkt av högsta kvalitet, med funktioner man kan räkna med. Den är designad med omsorg för att hålla den höga standard som Samsungs kunder behöver.

Exceptionell prestanda

T7 Shield levererar en läshastighet på 1,050 megabytes på sekund (MB/s) och en läshastighet på 1,000 MB/s, vilket är de snabbaste hastigheterna som finns tillgängliga just nu baserat på USB 3.2 Gen2 standarden. Det är ungefär dubbelt så snabbt som föregångaren T5 och närmare 9.5 gånger snabbare än externa drivrutiner för hårddiskar (HDD), vilket sparar värdefull tid åt konsumenter.

Samsung har även optimerat hela produkten – utifrån och in. Genom att ändra hårddiskens yttre material och förbättra mjukvaran i T7 Shield kan man nu behålla en hög prestanda utan överhettning. Det är även möjligt att överföra data på ett stabilt sätt utan att prestandan försämras. Även om man jobbar parallellt med tunga uppgifter som videoinspelningar, redigering, kodning och renderingar vilket lindrar oron för en inkonsekvent drivprestanda.

Design och kompatibilitet

Samsung T7 Shield är utformad för att fungera på flera enheter och kan lagra ett stort antal bilder, spel och 4K- och 8K-videor, oavsett om de finns på PC, Mac, smartphone (Android) eller spelkonsol. Dessutom har T7 Shield stärkt säkerheten (*256-bitars AES, Advanced Encryption Standard) med hårdvarukryptering så att konsumentdata kan skyddas säkert även om T7 Shield försvinner. Dessutom ger den tillgång till Samsungs Magician-programvara som gör det möjligt för användare att bekvämt hantera enheten.

T7 Shield kommer i färgerna sand, svart och blå och med kapacitet på 1TB och 2TB.

Enheten levereras med en USB med typ-C- till- C och en USB med typ C-till-A kabel och en treårig garanti är inkluderad som är begränsad till tillverkarens rekommenderade återförsäljningspriser (MSRP) vilka är 1 899 SEK för 1 terabyte och 3 449 SEK för den med 2 terabyte. T7 Shield är tillgänglig i Norden från och med idag.

Relaterade Artiklar