PTC och Volvo Group i samarbete
Hem NYHETER PTC och Volvo Group i samarbete

PTC och Volvo Group i samarbete

Publicerat av: Redaktionen

PTC  och Volvo Group meddelar idag sina planer att ytterligare öka samarbetet kring digital ingenjörsteknik.

Volvo Group har beslutat att konsolidera sina CAD-plattformar, och PTCs produkter kommer att fungera som Volvo Groups primära CAD- och PLM-lösningar för komplett fordonsdesign.

Denna världsledande lösning, kommer att nyttja alla funktioner i PTCs product lifecycle management (PLM)-programvara Windchill® och Creo®, datorstödd design (CAD), är utformad för att stödja samarbete mellan Volvo Groups PLM- och CAD-funktioner och avsevärt öka återanvändning av digital produktdata inom koncernen.

Volvo Group, som erbjuder lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och  kompletta kraftöverföringssystem för marina och industriella applikationer, omvandlar sin IT-arkitektur genom att konsolidera sina PLM- och CAD-plattformar för att möjliggöra bättre användning av produktdata i hela värdekedjan.

“Att använda en PLM- och CAD-plattform kommer att fungera som en viktig möjliggörare för vår transformation av digital ingenjörsteknik”, säger Lars Stenqvist, CTO på Volvo Group. “Med detta som grund ser vi stora möjligheter att addera PTCs IOT- och AR-lösningar till vår digitala-tråd-strategi.”

Förutom att transformera sin process för produktinnovation, arbetar Volvo Group även med att forma transportindustrins framtid med teknik och systemlösningar som är säkrare, mer hållbara och mer effektiva.

“Genom att inrikta oss mot PTCs CAD-plattform kommer vi tillsammans arbeta för att skapa en lösning i världsklass, vilket vi förväntar oss kommer vara en konkurrensfördel i många år framöver i vår fortsatta strävan mot att skapa en framtid med hållbara transporter och infrastruktur”, fortsätter Lars Stenqvist.

PTC och Volvo Group i samarbete“Genom att arbeta med en gemensam vision, har vi drivit fram viktiga förbättringar i PTCs produktsvit som gör det möjligt för Volvo Group att utveckla fantastiska produkter”, säger Jim Heppelmann, VD och koncernchef för PTC. ”Vi är glada över att vara en utvald partner till produktuvecklingsteam över hela Volvo Group. Det arbetssätt för digitalt ingenjörsmannaskap som vi åstadkommer tillsammans kommer att fungera som ett exempel för företag runt om i världen.”

 

Relaterade Artiklar