Professionalism i dubbelt format: De nya Cub Cadet XR5-modellerna med dubbelt klippdäck
Hem PRODUKTNYHETER Professionalism i dubbelt format: De nya Cub Cadet XR5-modellerna nu med dubbelt klippdäck

Professionalism i dubbelt format: De nya Cub Cadet XR5-modellerna nu med dubbelt klippdäck

Publicerat av: Redaktionen

Letar du professionella trädgårdsredskap?

Cub Cadet har lösningen: XR5-plattformens robotgräsklippare är verkliga experter på att uppfylla önskemålet om en professionellt underhållen gräsmatta på ett så snabbt och effektivt sätt som möjligt, oavsett om det gäller att få gräsmattan perfekt klippt till dess kanter, dess enastående prestanda på utmanande terräng eller dess tidssparande självrengöringsfunktion.

Efter att ha fått toppmarkeringar i robotgräsklippartester de senaste åren recenserades XR5 2000 som ”väldigt bra” bland annat av tyska DIY-tidsskrifterna Heimwerker Praxis och Technik zu Hause (som en markering av dess premiumklass), och Cub Cadet utökar nu ytterligare sin framgångsrika XR5-portfölj: ”De väldigt goda testresultaten från XR5-plattformen bekräftar åter att vi har satt standarderna inom fältet robotgräsklippare och det uppmuntrar oss till ytterligare utveckling och optimering av Cub Cadet-robotgräsklipparflottan” förklarar Søren Moltke Andersen, nordisk försäljningschef på MTD Products. ”Vi blickar framåt för att fortsätta denna utveckling i 2022 års säsong med inte bara en utan två toppmodeller.”

Modellerna XR5 3000 och XR5 4000 är svaret för alla som letar efter en automatiserad expert för gräsmattor större än 2 000 m2. Båda nya modeller imponerar med en perfekt finish, en betydligt bättre prestanda, smarta tilläggsfunktioner och en särskilt enkel hantering, både under inledande installation och underhåll.

Optimerad prestanda – ökad kraft och innovativt dubbeldäck

Professionalism i dubbelt format: De nya Cub Cadet XR5-modellerna med dubbelt klippdäck

Det nya klippdäcket har två klippskivor sida vid sida med totalt åtta knivar, och det är första gången någonsin. Detta dubblar den maximala arbetsbredden till 42 cm jämfört med tidigare XR5-modeller.
De nya gräsklipparna drivs av ett 7,65 Ah (XR5 3000) eller 10,2 Ah litiumjonbatteri (XR5 4000) och kan klippa upp till 3,000 m2 (XR5 3000) eller 4,000 m2 (XR5 4000) med en maximal körtid på 90 min. (XR5 3000) eller 120 min. (XR5 4000). Klipper snabbt även större gräsmattor och öppnar upp nya perspektiv för användning av robotgräsklippare.

Den borstlösa motorteknologin innebär att XR5-modellerna arbetar särskilt snabbt (mindre än 64 dB), vilket tillåter automatiserad gräsklippning när som helst på dagen.

Det patenterade klippsystemet och de högkvalitativa stålbladen garanterar ett enastående resultat: det pendelupphängda klippdäcket tillåter en justerbar klipphöjd på 20–100 cm, vilket alltid ger perfekt resultat, även i ojämn terräng. Robotgräsklippare kan klara lutningar på upp till 45 grader. Det perfekta klippmönstret slutförs av innovativa ”svänginställningsläget”: alla XR5-modeller rör sig automatiskt bakom hjulbasen och svänger smidigt och kontinuerligt när gräsmattans kant nås – för en utmärkt finish utan manuella trimningar.

Utöver dess klippprestanda höjer även gräsklipparna ribban för hjulen: mönstret på terrängdäcken ger maximalt grepp och enastående manövrerbarhet. Ett nytt specialarrangemang av klackarna minimerar dessutom kontaktytan på gräset. Detta skyddar gräsrötterna och förhindrar markspår.

Tack vare 360-graderssensorerna detekterar även roboten hinder i alla riktningar och undviker dem alltid skickligt, som ett äkta proffs.

Imponerar inte bara visuellt, utan även tack vare de många funktionerna: bekväma funktioner som enkel approgrammering eller den bekväma 4,3 tums LCD-färgpekskärmen. Under den intuitiva”första installationen”, guidas användaren stegvis genom installationsprocessen på pekskärmen. Det börjar med basinställningar såsom tid och datum, funktionen lägger även till underzoner bland annat, och testar slutligen positionen av de angivna trådarna för att garantera att de är korrekt borttagna från kanter och hinder.

Väldigt tidssparande: Gräsklippardäckets självrengöringsfunktion och däck minimerar det personliga underhållet.

Sammanfattningsvis: De nya XR5-modellerna är särskilt praktiska trädgårdshjälpredor för större gräsmattor – användaren får en garanterat välklippt gräsmatta på kortare tid!
Garanterad prestanda – med WarrantyExtensionPLUS

Uppgraderad garanti: Med WarrantyExtensionPLUS kan alla XR5-modeller få extra försäkringsskydd med omedelbar verkan.

3+1 förlängning

Med ExtendedWarrantyPLUS förlänger Cub Cadet nu kostnadsfritt vårt garantiåtagande ytterligare ett år för alla XR5-modeller.

Hur fungerar det? Det är enkelt: Aktivera WarrantyExtensionPLUS maximalt tre månader efter inköpsdatumet, som en del av produktregistreringen och dra nytta av en 4-årig garanti som gäller från inköpsdatumet.

PLUS-garanti

Cub Cadets garanti täcker skador orsakade av defekter i design, material eller tillverkning på den försäkrade utrustningen. Utöver garantivillkoren, täcker WarrantyExtensionPLUS andra risker som stöld samt skador orsakade av vandalism, beroende på enheten för vilken försäkringen gäller.

Den utökade garantin börjar att gälla när tillverkarens garanti löper ut. De extra listade händelserna – PLUSET – som täcks av försäkringen börjar direkt vid registreringen, men tidigast på inköpsdatumet.

Pris och tillgänglighet

De nya Cub Cadet XR5-modellerna kommer att finnas tillgängliga våren 2022 och endast från återförsäljare till rekommenderat försäljningspris från 29.995:-  (XR5 3000) och 31.995:-  (XR5 4000).

Relaterade Artiklar