Powermind övertecknas och backas av tunga investerare
Hem APPAR Powermind övertecknas och backas av tunga investerare

Powermind övertecknas och backas av tunga investerare

Publicerat av: Redaktionen

Powermind stänger nu sin senaste emissionsrunda, med överteckning á 67%. I investerarlistan återfinns bland annat Doktor Johan Flodin, medgrundare av Kry, som även går in i styrelsen.

”Det är så oerhört roligt med all den positiva respons vi fått!”, säger Lovisa Strömsholm, VD och grundare av Powermind.

”Vi har optimerat vår modell och strategi för att få till riktigt bra kpi-siffror, och kan nu gasa ordentligt med marknadsföring under sommaren. Vi lanserar nu även Powermind på ryska marknaden och har redan ett bibliotek med ca 600 hypnotiska ljudspår färdiga på ryska.”

Powermind har på kort tid fått över 10 000 nedladdningar och toppade under våren listorna som Sveriges mest nedladdade app inom mindfulness/meditation på både App Store och Play Store (februari 2021). Nu är man redo att återigen dra i gång marknadsföringen.

”Det är väldigt kul att gå in i Powermind, affärsmodellen är otroligt skalbar. Hypnos i sig är ju kliniskt bevisat, och Powerminds förpackning med enklare självhjälp inom hälsa och personlig utveckling ligger helt rätt i tiden. Powermind är ett intressant koncept som fokuserar på friskvård snarare än sjukvård, och ofta är det bra att jobba förebyggande i stället för bara reaktivt.” – Johan Flodin, Medicinsk utvecklingschef och delägare, KRY.

En annan av investerarna är Joanna Törngren Redebrant, tidigare VD och chefredaktör på Unga Aktiesparare. Idag driver hon ängelnätverket ”Nyfikna Investerare” med ca 4 000 investerare. Joanna har följt Powermind sedan tidigt stadium och tycker nu att det är helt rätt läge att hoppa på tåget.

”Nu är det ett mycket spännande läge att investera då Powermind satt proof of concept på svenska marknaden och är redo att rulla ut sin mycket skalbara modell på nya marknader. Att man rider på den globala megatrenden av ökad psykisk ohälsa, vilken kommer att öka ytterligare i pandemins spår, stärker caset – liksom ett riktigt vasst team.

Jag är både glad och stolt över att Lovisa gav mig och mina Nyfikna Investerarvänner möjligheten att investera smart kapital i syfte att driva upp Powermind till hypnosens Calm och Headspace.”

Powermind har som mål att vara det självklara alternativet för självhjälp inom mental hälsa och personlig utveckling. Genom att erbjuda självhypnos i form av färdiga ljudspår via en app vill de göra hypnos lättillgängligt, coolt och mainstream.

”Att lyssna på självhypnos via Powermind ska vara lika vanligt och självklart som att gå till gymmet.”, säger Lovisa Strömsholm.

Powermind kommer nu bygga vidare på det senaste årets framgångar med, bland annat, nya modeller som riktar in sig mot B2B och även expandera till ytterligare språk.

Relaterade Artiklar