Nytt testcenter för PCR- och antigentester för covid-19 på Landvetter
Hem NYHETER Nytt testcenter för PCR- och antigentester för covid-19 på Landvetter

Nytt testcenter för PCR- och antigentester för covid-19 på Landvetter

Publicerat av: Redaktionen

När världen nu sakta öppnar upp och vi snart kan resa igen finns en stor efterfrågan från resenärer och flygbolag att kunna genomföra PCR- och antigentester samt utfärdande av reseintyg på flygplatsen.

Swedavia har genom lagen om offentlig upphandling tecknat avtal med ExpressCare för etablering av ett testcenter på Göteborg Landvetter Airport.

ExpressCare utför PCR- och antigentest dygnet runt alla dagar och har ett laboratorium i testcentret på flygplatsen för analyser. Analys av proverna genomförs av Life Genomics, ett ackrediterat laboratorium enligt ISO15189. Vid negativt test utfärdas ett reseintyg signerat av en specialistläkare.

– Det är mycket positivt att vi nu kan erbjuda en efterfrågad och helt nödvändig service till våra resenärer och flygbolag. Testerna är viktiga inför återstarten av resandet, särskilt nu innan det digitala hälsopasset lanseras, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia.

Olika regler gäller för olika länder avseende hur många timmar innan avresa som testet behöver tas samt om de kräver ett specifikt format på reseintyget. Resenären ansvarar för att kontrollera med sitt flygbolag vad som gäller för den enskilda resan innan provtagningen sker. I UD:s app Resklar finns också information om
vad som gäller för aktuell resa. Svarstiden för PCR-test är 2-4 timmar och för antigentest 30-60 minuter.

– Vi är otroligt glada och stolta över möjligheten att få expandera vår verksamhet och att få vara en viktig del av Göteborg Landvetter Airport, säger Isak Rikardsson, VD, ExpressCare.

Relaterade Artiklar