PostNord och HSB Göteborg i samarbete med paketboxar
Hem NYHETER PostNord och HSB Göteborg i samarbete med paketboxar

PostNord och HSB Göteborg i samarbete med paketboxar

Publicerat av: Redaktionen

Under april placeras paketboxar från PostNord ut runt om i Göteborg.

PostNord och HSB Göteborg i samarbete med paketboxar

Paketboxar utanför HSB Living Lab i Göteborg. Foto: Paul Björkman.

HSB Göteborg är en av de första aktörerna som i ett samarbete möjliggör placeringar i bostadsområden runt om i staden.

De första paketboxarna placerades vid hyresfastigheten HSB Living Lab i Göteborg och samtliga paketboxar tas i bruk 21 april.

Att få sitt paket levererat via en paketbox är ett önskemål som växer bland mottagarna i Sverige och fördelarna är många. Med paketboxar ökas tillgängligheten genom att det blir enklare för mottagaren att själv hämta sitt paket dygnet runt i anslutning till där man bor eller rör sig. Paketboxarna kommer att fungera som ett komplement till PostNords ombudsnät.

De två första paketboxarna installerades vid HSB Living Lab i Göteborg och samtliga tas i bruk den 21 april och går att hitta i e-handelsföretagens checkout.

– För oss är det här en investering i infrastruktur, en lösning som möjliggör leveranser närmare hemmet, och därför är vi glada att HSB Göteborg ser ett gemensamt intresse i att erbjuda en lösning som är nära mottagarna. Den här leveransmetoden kommer att komplettera våra ombud på ett bra sätt. Vi ser det som ett tryggt och enkelt sätt att hämta sina paket på. Boxarna står primärt utomhus och är tillgängliga under alla dygnets timmar, säger Ove Eriksson, Teamchef Retail på PostNord Sverige.

Paketboxen kräver ingen fysisk kontakt vid leverans. Konsumenten kan välja paketbox som ett leveransalternativ, i e-handlarens checkout precis på samma sätt som vid val av ombud. När paketet är levererat till paketboxen aviseras mottagaren via sms och i PostNord App. Totalt är det 37 paketboxar (18 paketboxar till brf och 19 paketboxar till hyresfastigheter) som bland annat placeras ut i närheten av HSB Göteborgs bostäder i Göteborg, Kungsbacka, Kungälv, Partille, Härryda. Nio bostadsrättsföreningar och tio hyresfastigheter deltar i pilotprojektet.

– Det finns en tydlig efterfrågan på smarta lösningar av det här slaget, som ju har en tydlig nytta, så vi är glada att kunna samarbeta med PostNord för att öka servicen och tillgängligheten för HSB Göteborgs medlemmar, säger Lizz Wiklund, hållbarhetschef på HSB Göteborg.

Paketboxen innehåller 16 fack i olika storlekar, behöver ingen uppkoppling till varken el eller internet och de kräver heller inget bygglov för uppställning. Mottagaren öppnar luckan med hjälp av PostNord App och bluetooth. Detta gör att de är enkla att både ställa ut och flytta vid behov.

Relaterade Artiklar