PostNord lanserar portokoder
Hem NYHETER PostNord lanserar portokoder

PostNord lanserar portokoder

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanseras ett nytt sätt att köpa porto.

PostNord lanserar portokoder

Portokoder är en sifferkod som köps online och fungerar på liknande sätt som det fysiska frimärket.

Den nya tjänsten innebär att man nu enkelt kan skriva en kod på ett brev och sen lägga det på brevlådan.

I takt med att Sveriges befolkning använder fler digitala tjänster lanserar nu PostNord ett nytt alternativ genom att erbjuda kunder att köpa porto online. Portokoder gör det ännu enklare och smidigare att skicka brev, både inrikes och utrikes.

– Framförallt ser vi att portokoder kan bli en bra lösning när man har behov av att posta ett brev spontant eller på språng. Du kan enkelt köpa din portokod online från en dator eller mobil, skriva koden på brevet och lägga det direkt på brevlådan, säger Elisabeth Hansson, Chef för PostNords brev, reklam och tidningsaffär

Portokoden är en enkel kod som består av siffror och bokstäver vilken skrivs på brevet ovanför adressen, där man vanligen placerar ett frimärke. Att posta ett brev med en portokod sker precis som vanligt i en av PostNords 21 700 brevlådor eller genom att lämna in det hos ett postombud.

– Den här tjänsten är helt ny i Sverige för både konsumenter och för vår svenska verksamhet, men vi har såklart sneglat en hel del på den danska marknaden vid utvecklingen av Portokoder, där en liknande tjänst funnits i 10 år. Vi startar upp nu och ser fram emot att få feedback på den nya tjänsten så att vi kan utveckla och förfina den till våra kunder som ett alternativt och smidigt sätt att frankera sina brev på, säger Elisabeth Hansson.

Relaterade Artiklar