PostNord och Aimo Park i nytt samarbete om paketboxar
Hem NYHETER PostNord och Aimo Park i samarbete om paketboxar

PostNord och Aimo Park i samarbete om paketboxar

Publicerat av: Redaktionen

E-handeln har växt kraftigt under pandemin, och allt fler konsumenter handlar online allt oftare.

Nu har PostNord och parkeringsföretaget Aimo Park inlett ett samarbete för att göra paketboxar tillgängliga som leveransalternativ för fler.

För att förenkla för mottagarna planeras nu för att placera ut omkring 3 000 paketboxar vid Aimo Parks parkeringsytor till exempel nära bostäder, arbetsplatser och på infartsparkeringar.

Paketbox är ett leveransalternativ som har ökat i popularitet. Mer än var tionde person uppger att de vill ha sina leveranser till paketboxar, enligt årsrapporten E-barometern 2021. PostNord identifierar löpande nya konsumentnära placeringar och i samarbete med Aimo park planeras nu för att placera ut omkring 3 000 paketboxar där många människor rör sig.

PostNord och Aimo Park i nytt samarbete om paketboxar– Det här är ett viktigt steg för att möta behovet. Vi kommer tillsammans att utvärdera lämpliga placeringar för att se till att paketboxarna hamnar där det är optimalt för mottagarna. Självklart väger vi också in hållbarhetsaspekter och arbetsmiljö för PostNords medarbetare, säger Mathias Olsson, chef för PostNords ombudsnät.

PostNords paketboxar placeras alltid utomhus där de är tillgängliga dygnet runt.

Målet är att ha över 12 500 paketboxar i egen regi i Norden innan 2022 års utgång, och investeringar i ytterligare paketboxar är planerade för 2023. Paketboxar på Aimo Parks parkeringar kommer att finnas valbara som leveransalternativ hos e-handelsföretag allteftersom de ställs ut.

– Vi vill tillsammans med fastighetsägare erbjuda en bra service och förenkla vardagen för våra kunder. Det är också ett led i vår strävan att använda befintlig yta till något mer än bara parkering, säger Peder Ståhlberg, VD Aimo Park.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>