aaa
Hem PRODUKTNYHETER OnePlus och MediaTek inleder samarbete för att få AI-fokuserade Dimensity 1200-AI Systemchip på OnePlus Nord 2 5G

OnePlus och MediaTek inleder samarbete för att få AI-fokuserade Dimensity 1200-AI Systemchip på OnePlus Nord 2 5G

Publicerat av: Redaktionen

OnePlus Nord 2 5G att leverera enastående prestanda som utnyttjar de högpresterande AI-förbättringarna från MediaTeks flaggskepps-chipset.

Idag, meddelar det globala teknologibolaget OnePlus att kommande OnePlus Nord 2 5G kommer innehålla ett flaggskepps-chipset från MediaTek.

OnePlus har arbetat nära MediaTek för att förbättra de AI-baserade funktionerna i Dimensity 1200. Samarbetet runt AI föll väl ut och MediaTek’s Dimensity Open Resource Architecture kommer ge en mängd nya AI-baserade funktioner till OnePlus Nord 2 5G som förbättrar användarupplevelsen på flera områden. För att lyfta fram de nya AI-funktionerna på chipsetet har OnePlus och MediaTek valt namnet Dimensity 1200-AI för att särskilja det från standard-chipsetet Dimensity 1200.

“På OnePlus är vi engagerade i att dela den bästa teknologin med världen, och OnePlus Nord-serien bekräftar det här engagemanget i en mer tillgänglig priskategori,” säger Pete Lau, grundare av OnePlus. “Den snabba och smidiga smartphone-upplevelsen är en integrerad beståndsdel i vad som gör OnePlus unikt, och vi söker alltid efter nya sätt och tekniker som gör att vi kan ge den upplevelsen til fler användare.”

“Dimensity 1200-AI är det första exemplet på MediaTek’s Dimensity Open Resource Architecture initiativ, som optimerar det kraftfulla Dimensity 1200 5G-chipsetet till att leverera en skräddarsydd upplevelse för OnePlus-användare,” säger Dr. JC Hsu, Verkställande Direktör för MediaTeks trådlösa kommunikationsverksamhet. “Eftersom AI förändrar framtiden för chipset-teknologi, så bidrar det här initiativet till att varumärken som OnePlus får tillgång till de senaste AI-drivna funktionerna och möjligheter till att förnya sig på nya och spännande sätt.”

Det kommande tillskottet till OnePlus Nord-portföljen, OnePlus Nord 2 5G, kommer att integreras med följande AI-aktiverade förbättringar: AI-assisterad fotografering för överlägsen bildåtergivning, skärmförbättringar för maximerad användarupplevelse, bättre responstid för snabbare och smidigare gaming, och mycket mer.

Premiumkamera som drivs av AI

AI-bildteknologi möjliggör en smartare och mer responsiv fotoupplevelse med förbättrade resultat.

För stillbilder är AI Photo Enhancement kapabel att känna igen upp till 22 olika fotoscenarier och justerar automatiskt färgtoner och kontrast för att säkerställa att foton är optimerade for maximal kvalitet även på natten och i andra miljöer med svagt ljus.

För videor möjliggör funktionen AI Video Enhancement HDR-effekter under realtidsinspelning. De AI-anpassade chipsetet använder DOL-HDR teknologi för att förbättra bildkvaliteten, de justerar inställningar I realtid under inspelningen, och förbättrar färgintervallet och färgnoggrannheten för videos. Detta resulterar i bättre skuggdetaljer, det bidrar till mer verklighetstrogna bilder och även till ett större dynamiskt omfång.

aaaMagnifik skärm med AI

Visuella upplevelser är mer dynamiska och intuitiva med den djupa integrationen av AI teknik.

De främsta förbättringarna inkluderar AI Color Boost-teknologi, som använder kontextmedvetenheten i AI och automatiskt konverterar standard dynamiskt omfång till högt dynamiskt omfång. AI Resolution Boost förbättrar automatiskt videoupplösningen till HD-upplösning på populära Social medier-applikationer. Dessutom använder Smart Ambient Display AI för att dynamiskt kontrollera skärmens ljusstyrka baserat på ljusförhållandena runt användaren och innehållet som visas på skärmen, vilket garanterar en intuituv och bekväm visningsupplevelse hela tiden.

Gaming och Mer

Utöver den förbättrade kamera- och displayteknologin ger flaggskeppet MediaTek Dimensity 1200-AI också en överlägsen spelupplevelse. Användare kommer att kunna spela på en hög uppdateringsfrekvens med titlar såsom Brawl Stars. Användare kan också dra nytta av enhetens låga latens, dess förbättrade värmehantering och effektiva energiförbrukning för atts pela längre.

Relaterade Artiklar