OKQ8 tar steget in i framtiden med autonoma butiker
Hem DETALJHANDEL OKQ8 blir först ut i drivmedelsbranschen med autonoma butiker

OKQ8 blir först ut i drivmedelsbranschen med autonoma butiker

Publicerat av: Redaktionen

OKQ8 tar steget in i framtiden med autonoma butiker som är öppna dygnet runt där kunden får access via en app.

Företaget Storekey, OKQ8:s strategiska partner i satsningen, står bakom den tekniska plattformen som möjliggör butikerna.

Satsningen är ett viktigt steg i att kunna öka servicegraden på orter där det i dag inte finns någon bemannad station.

-Autonoma butiker ger oss nya möjligheter att öka vår servicegrad på platser där vi idag endast säljer drivmedel via våra Minipris-stationer. Genom Storekeys tekniska plattform gör vi det smidigt och enkelt för medlemmar och kunder att handla de viktigaste basvarorna, oavsett tidpunkt på dygnet, säger Karin Hellgren, Kommunikationschef på OKQ8.

OKQ8 planerar att öppna två butiker under 2022 och förhoppningen är att kunna öppna ännu fler framöver. OKQ8 har ett stort fastighetsbestånd över hela Sverige vilket skapar förutsättningar för expansion. Först ut blir Linköping, där butiken kommer att husera på samma tomt som OKQ8:s Minipris-station.

OKQ8 tar steget in i framtiden med autonoma butiker-Vi är stolta över att OKQ8 har valt Storekeys plattform som strategisk teknisk partner för att kunna driva expansionen av deras autonoma butiker. Vi ser fram emot att bidra till en positiv upplevelse för OKQ8:s kunder i dessa nya innovativa butiker runt om i landet, säger Daniel Lundh, grundare Storekey.

Till att börja med kommer kunderna att kunna handla produkter som godis, snacks, kaffe och läsk samt klassiska närlivsprodukter som mjölk, smör och bröd i OKQ8:s autonoma butiker.

I förlängningen finns även planer på att utöka sortimentet med OKQ8:s bilistiska varor, samt fikabröd och färska smörgåsar.

 

Relaterade Artiklar