Nu stiger pollenhalterna – lindra allergin med Philips luftrenare
Hem PRODUKTNYHETERSMARTAHEM Nu stiger pollenhalterna – lindra allergin med Philips luftrenare från hemmet

Nu stiger pollenhalterna – lindra allergin med Philips luftrenare från hemmet

Publicerat av: Redaktionen

Våren är äntligen här men för många inleds nu en lång period av kliande ögon och rinnande näsor.

I Sverige lider runt 30 procent av pollenallergi och dålig inomhusluft kan förvärra besvären.

Philips luftrenare tar bort upp till 99,97 procent av de vanligaste luftburna allergenerna och 99,9 procent av luftburna bakterier och vissa virus.

 När vintern nu äntligen är över kommer våren med en härlig tid för de flesta. Men för många betyder våren också jobbiga allergier. En vanlig missuppfattning är att pollenallergi blir lindrigare om man håller sig inomhus. Faktum är dock att luften i våra hem och på våra arbetsplatser innehåller ultrafina partiklar, pollen och andra allergener. Den dåliga luftkvalitén kan därför förvärra symtomen.

Nu stiger pollenhalterna – lindra allergin med Philips luftrenare
En luftrenare är ett mer hälsosamt alternativ än att vädra

 Med varmare luft utomhus ligger det oss nära till hands att öppna upp fönster för att vädra ut den dåliga inomhusluften. Det är lätt att tänka att luften utomhus är bättre än den som finns inne, men både pollen och andra partiklar från till exempel avgaser strömmar in när vi öppnar fönstret. Under vår och sommar hamnar därför pollenallergikern i ett läge där varken inomhus eller utomhus fungerar att vistas i.

Om vi istället håller fönster stängda och använder en luftrenare så renas luften vi andas från de vanligaste luftburna allergenerna, luftburna bakterier och vissa virus. En luftrenare bidrar alltså till att hålla pollen och föroreningar borta från inomhusluften vilket i sin tur bidrar till en hälsosammare miljö.

Innovativ teknologi bakom Philips allergitestade luftrenare

Philips luftrenare är kliniskt testad hos ECARF, en av världens ledande organisationer inom allergiforskning. Studien visade att pollenallergiker som använder Philips luftrenare får betydligt färre symtom såsom nysningar, röda eller irriterande ögon, kliande och rinnande näsa och hudbesvär. Philips luftrenare tar bort upp till 99,97 procent av de vanligaste luftburna allergenerna och 99,9 procent av luftburna bakterier och vissa virus.

Att Philips luftrenare lyckas rena luften så effektivt beror bland annat på AeraSense- och VitaShield IPS-teknologi. Luftrenaren filtrerar bort ultrafina partiklar på ner till 20 nanometer (0,00002 mm), inklusive allergener, bakterier och andra partiklar.

Philips erbjuder en rad olika luftrenare anpassade för både stora och små rum. Modellerna AC3033/10 och AC4236/10 är testade av Astma- och Allergiförbundet och bär därför deras rekommenderad-stämpel.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar