Nu inleds TikToks musikfestival – succésvensken spelar live
Hem EVENT Nu inleds TikToks musikfestival – succésvensken spelar live

Nu inleds TikToks musikfestival – succésvensken spelar live

Publicerat av: Redaktionen

Nu börjar TikTok Music Festival, en festival på den populära plattformen som ska lyfta kreatörer, deras musik och inspirera fler att genom musik uttrycka sig på plattformen.

Nu inleds TikToks musikfestival – succésvensken spelar live

Under festivalen, som pågår till 23 april, kommer flera stora musikskapare uppträda i plattformen, däribland succésvensken Dejo Andersson och hans svenska skivbolag Eleven B Studios.

Genom TikTok har flertalet svenska och internationella artister skapats efter att de skapat musik som engagerat miljontals på plattformen. Såsom Nathan Evans, den skotska brevbäraren som blev världskänd efter att ha sjungit sjömansvisan Wellerman på TikTok som blev etta på listorna i Storbritannien. Nu börjar TikTok Music Festival för att hjälpa fler kreatörer nå miljonpublik med sin musik. Och med bland de som kör ett liveuppträdande finns svenska Eleven B Studios.

– Vi har så många fantastiska musikkreatörer på TikTok. De spelar en stor roll i varför TikTok är så uppskattat och underhållande. Genom vår festival vill vi hjälpa lokala musikkreatörer få en global publik och inspirera fler till att skapa musik. Det känns stort att ha en svensk representant i form av Eleven B med i festivalen. De är ett praktexempel på hur man kan använda TikTok för att explodera publikmässigt, säger Farhad Zand, Head of Music Partnerships för TikTok i Europa.

Eleven B Studios och grundaren Dejo Andersson har genom flertalet videos på TikTok nått miljoner visningar. Låten Förrän Du man producerat för artisten NOLL publicerades nyligen på TikTok nådde plats 7 på Sveriges virala lista på Spotify. Dejo har även skrivit låtar för den kända Jpop-gruppen Hey! Say! Jump!. En av låtarna, New Age, blev etta på försäljningslistorna i Japan. Imorgon, onsdag 21/4, går det att se deras liveuppträdande under hashtagen #TikTokMusicFestival kl 20.00.

TikTok Music Festival pågår 19-23 april under hashtagen och innehåller fler liveframträdanden från globalt kända musiker. Däribland rumänska INNA och indonesiska Rossa.

Relaterade Artiklar