Nokia-tillverkare toppar hållbarhetsrankning
Hem PRODUKTNYHETER Nokia-tillverkare toppar hållbarhetsrankning

Nokia-tillverkare toppar hållbarhetsrankning

Publicerat av: Redaktionen

HMD Global, som tillverkar dagens Nokia smartphones, har belönats med guld i EcoVadis 2021 Sustainability Rating.

HMD Global, tillverkaren av den moderna Nokia-telefonen, har uppnått den imponerande guldrankningen i årets EcoVadis 2021.

HMD Global placerar sig därmed bland de 6 bästa procenten av företag med sitt arbete med hållbara insatser och initiativ i samband med produktion av kommunikationsprodukter, inklusive smartphones.

EcoVadis är världens största pålitliga leverantör av affärsutvärderingar inom hållbarhetsområdet och baserar sin bedömning på varje företags engagemang och engagemang inom personalrelationer, hållbar produktion, etisk produktion och miljö.

Nokia-tillverkare toppar hållbarhetsrankningFörra året fick HMD Global en silverrankning från EcoVadis och på kort tid har HMD Global genomgått en stor förändring för att stärka företagets hållbara engagemang och därmed nå en guldrankning.

Förutom guldrankningen tillkännager HMD Global också att företaget kommer att vara en del av Eco Rating i Europa, vilket innebär att både operatörer och deras kunder kan utvärdera de hållbara delarna av smartphones och därmed arbeta tillsammans för en mer hållbar framtid.

Nokia-telefoner är byggda för att klara och genomgå upp till 50 hårda tester, inklusive slitage och falltest, så Nokia är övertygat om att produkterna tål vardagligt slitage. Det är välkänt att HMD Globals tester är några av de strängaste inom smartphone-branschen.

Detta gäller till exempel HMD Globals senaste Nokia X-serie som erbjuder utökad garanti, ett komposterbart fodral och tre års säkerhets- och funktionsuppdateringar för Android-operativsystemet.

Dessutom utlovar Nokia mjukvaruuppdateringar och säkerhetsuppdateringar för sina smartphones i fler år än branschgenomsnittet – oavsett priskategori. På så sätt kan du använda telefonen under en längre tid samtidigt som användarupplevelsen förblir rapp och fräsch.

 

 

Relaterade Artiklar