Next generation högtalar- och ljudsystem revolutionerar ljudupplevelsen inom detaljhandeln och restaurang- och kontorsbranschen
Hem PRODUKTNYHETER Next generation högtalar- och ljudsystem revolutionerar ljudupplevelsen inom detaljhandeln och restaurang- och kontorsbranschen

Next generation högtalar- och ljudsystem revolutionerar ljudupplevelsen inom detaljhandeln och restaurang- och kontorsbranschen

Publicerat av: Redaktionen

Användningen av musik inom detaljhandeln och restaurang- och kontorsbranschen har länge hämmats av avbrott och dålig ljudkvalitet.

Ljud- och högtalarexperterna hos Spottune har utvecklat Spottune Enterprise Solution. Det är en ny lösning med ett patenterat 360-graders omnidirektionellt ljud, en ny trådlös sändningsteknik och ett unikt cloudbaserat system. Tillsammans garanterar det en felfri ljudkvalitet och centraliserad högtalarstyrning samt kontroll över alla delarna i systemet.

Inom detaljhandeln, på stormarknader, restauranger och kontor spelar musik alltjämt en viktig roll eftersom noggrant utvald musik kan påverka kundernas inköpsmönster och beteenden. Däremot har trådlösa ljudsystem orsakat problem för butikschefer och butiksinredare under en lång tid. Den avslappnade stämningen som butikerna försöker skapa störs av dålig ljudkvalitet och signalavbrott. Dessutom kan det vara en komplicerad och dyr verksamhet att lägga till nya högtalare och få ljudsystemet att fungera ordentligt. 

Dessa utmaningar har nu lösts av det danska högtalar- och ljudföretaget Spottune som har utvecklat ett patenterat 360-graders omnidirektionellt högtalarsystem med namnet Spottune Enterprise Solution. Systemet baseras på ny teknik som garanterar ett enhetligt och stabilt ljud av hög kvalitet. Högtalarna styrs centralt via ett cloudbaserat ljudsystem som ser till att man kan styra ljudupplevelsen över verksamhetens alla delar via ett centralt nav.

Omnidirektionellt ljud optimerar ljudupplevelsen

De omnidirektionella högtalarna är plug-and-play och installeras och placeras enkelt på skenorna som redan används för ljus. Om man lägger till nya högtalare i systemet anpassar de sig automatiskt efter befintliga högtalare. Spottunes nya 360-graders högtalarteknik fördelar hela ljudspektrumet i alla riktningar och varje enhet kan täcka upp till 75 kvadratmeter. Även när högtalarna är placerade på olika höjder justerar tekniken automatiskt ljudet och skapar mjuka ljudövergångar. Detta innebär att man kan sänka ljudstyrkan för att optimera kundens ljudupplevelse och komfort oavsett var den befinner sig i relation till högtalarna. 

Ny trådlös sändningsteknik garanterar stabilitet och förhindrar avbrott

”Allt började när jag träffade flera butikschefer som var så missnöjda med sina nuvarande ljudsystem att de hade stängt av sina trådlösa förbindelser på grund av avbrott. Det problemet har vi nu löst genom att gå bort från vanliga dataöverföringar via WiFi och utveckla en ljudoptimerad trådlös överföringsteknik, säger Søren Louis Pedersen som är uppfinnare och VD för Spottune.

Andra trådlösa ljudsystem är huvudsakligen utformade för hemnätverk med låg nätverksstörning men den nya trådlösa lösningen från Spottune fungerar utan avbrott i stora områden med flera motstridiga nätverk och andra externa störningar. När en kund har aktiverat WiFi eller Bluetooth på sin smartphone kan det orsaka störningar och avbrott i vanliga WiFi-baserade ljudsystem eftersom de använder samma frekvens. Ju fler kunder i butiken, desto större risk för avbrott och störningar i ljudbilden. Eftersom Spottunes lösning använder ett annat trådlöst protokoll påverkas den inte av störningar från smartphones eller andra WiFi-nätverk.

Cloudbaserat system ger full kontroll över alla Spottunehögtalarna i alla delar av ljudvärlden

Världens första cloudbaserade ljudlösning för företag ger full kontroll över spellistor, volym och prestanda på var och en av verksamhetens avdelningar via ett centralt nav – även mellan olika länder och kontinenter. Med Spottune kan varje separat högtalare övervakas och styras centralt utan inblandning av avdelningar och butiker.

Spottune säkrar en fantastisk ljudupplevelse för kunder och anställda i 65 Boliabutiker

Användningen av musik har blivit ett alltmer utbrett verktyg i samband med att man vill skapa en bra kundupplevelse och en bättre arbetsmiljö för medarbetarna. Om butikerna har en enhetlig och bra ljudupplevelse kan musiken guida kunderna mot vissa produkter och avdelningar. Och därmed blir det mer sannolikt att kunderna återkommer en andra gång. Det kan Lars Lyse, musikentusiast, tidigare DJ och vd för Bolia nicka igenkännande till. Han håller på att installera Spottunes lösning i alla av Bolias 65 butiker i Europa:

”Alla inom detaljhandeln vet att bra musik främjar försäljningen. Spottune Enterprise Solution ger våra globala varumärkeschefer möjligheten att styra musiken som spelas i varje butik. Detta ger våra butikschefer full kontroll över vår varumärkesdesign och det skapar en koppling mellan våra butiker och marknadsaktiviteter via ljud och musik, säger Lars Lyse.

Relaterade Artiklar