NETGEAR utökar sitt ledarskap inom WiFi 6
Hem PRODUKTNYHETER NETGEAR utökar sitt ledarskap inom WiFi 6

NETGEAR utökar sitt ledarskap inom WiFi 6

Publicerat av: Redaktionen

NETGEAR, en ledande leverantör av prisbelönta nätverksprodukter som är avsedda att förenkla och förbättra människors liv, har idag introducerat nästa generation av WiFi-meshsystem för smarta hem.

 Orbi Quad-band Mesh WiFi 6E System (RBKE960-serien) lägger till det nyutgivna 6 GHz WiFi-bandet för att nu leverera snabbare quadbandsteknologi för flera enheter samtidigt som störningar och latens reduceras.

Den mest kraftfulla Orbi hittills stöder multi-Gigabit internet i hela hemmet och förbättrar WiFi-prestandan för det växande antalet enheter som används i moderna hem, vilket banar väg för nya enheter och upplevelser.

Det senaste året har gränserna för vad som kan krävas av ett hemnätverk flyttats. Aktiviteter som har varit nödvändiga på grund av pandemin, till exempel distansarbete hemifrån, videomöten, hemundervisning och streaming. Shopping, träning, spel och matbeställningar gjorda online kommer att vara normen även i framtiden. Samtidigt har internetleverantörer börjat tillhandahålla gigabit-hastighetsnätverksanslutningar till hem i stor skala. Högpresterande WiFi baserat på den senaste 6E-standarden i det fria 6 GHz-bandet är det enda sättet att dra nytta av de höga nätverkshastigheterna och hantera kraven från många applikationer och nätverksenheter.

Nytt WiFi, ny Orbi

Det nya Orbi Quad-Band WiFi 6E-systemet bygger vidare på NETGEARs tidigare toppmodell, Orbi Tri-Band WiFi 6-systemet (RBK853), genom att lägga till ett fjärde frekvensband i form av det nyligen släppta 6 GHz-bandet. Detta nya band adderar välbehövlig extra kapacitet för att hantera de multi-Gigabit WiFi-hastigheter nya smartphones och bärbara datorer kräver – utan störningar från andra enheter på de befintliga 2,4 GHz- och 5 GHz-banden. WiFi 6E -ekosystemet är förberett för snabb tillväxt. Många enheter stöder redan WiFi 6E, exempelvis mobiltelefoner som Samsung Galaxy S21 och Fold 3, bärbara datorer som Dell Latitude 5520 och Lenovo Thinkpad T14, Samsung Neo QLED 8K TV och Intel WiFi 6E PCIe-kort. Och fler kompatibla produkter kommer innan jul.

NETGEAR utökar sitt ledarskap inom WiFi 6Enheter som använder sig av 2,4 GHz och 5 GHz WiFi-banden kommer också att uppleva en förbättring när det kommer till täckning och dessutom ökade hastigheter på upp till 30 procent jämfört med Orbi RBKE960-serien. För att stödja den ökade WiFi-hastigheten har internetuppkopplingen också uppgraderats till att nu stödja hastigheter upp till 10 Gigabit, vilket är den högsta internethastigheten som finns tillgänglig nu och på kort sikt. Ytterligare 2.5 Gigabit Ethernet-portar har lagts till i routern och satelliterna för att möjliggöra kabelanslutningar för kunder med de senaste multi-Gigabit Ethernet-enheterna.

Orbi, branschens första quad-band WiFi 6E-system, garanterar maximal anslutning med 16 WiFi-strömmar (vilket är den högsta specifikationen som finns tillgänglig) på alla tre tillgängliga frekvensband. Dessutom använder RBKE960-serien, liksom de tidigare tri-band Orbi-systemen, en dedikerad WiFi 6-backhaul, en banbrytande NETGEAR-teknik, för datautbyte mellan routern och satelliter utan att påverka prestanda för de anslutna enheterna.

Orbi WiFi 6E 3-pack (RBKE963) ger blixtsnabb, vägg-till-vägg-internetåtkomst för hem upp till 800 kvadratmeter för WiFi 6-anslutningar och kan enkelt utökas till större områden eller tätare WiFi 6E-täckning genom att lägga till ytterligare satelliter.

Tekniska specifikationer:

  • Det första quad-band WiFi-systemet – Stöder fyra WiFi -band: 2,4, 5 och 6 GHz för anslutning av routern/satelliter till alla dina enheter och ett extra dedikerat fjärde 5 GHz WiFi-band för anslutning mellan routern och satelliter.
  • Stöder det helt nya WiFi 6E 6GHz WiFi-bandet – 6 GHz WiFi-bandet ger mer än dubbla bandbredden jämfört med 5 GHz-bandet, eliminerar störningar och överbelastningsproblem i 5GHz WiFi-bandet och möjliggör fantastisk multi-Gigabit WiFi-hastighet för anslutna WiFi 6E-enheter.
  • 16 WiFi Streams – för att ge bästa hastighet, räckvidd och prestanda för att täcka ditt hem med internethastighet som bättre matchar den som levereras av din internetleverantör.
  • 10 Gbit Ethernet port till internet – Framtidssäkra ditt hemnätverk med stöd för internethastigheter upp till 10 Gbps.
  • 2.5 Gbps Ethernet-port för kabelanslutning – Multi-gig Ethernet-port för trådbundna anslutningar för nätverkslagring, LAN-spel och streaming i hemmet. Eller använd den för att upprätta en trådbunden multi-gig-anslutning mellan routern och satelliter i ditt hem.
  • Mer flexibilitet för ditt hemnätverk med stöd för fyra olika WiFi-nätverk – Mesh WiFi -huvudnätverk för alla dina enheter med den senaste WPA3-tekniken för säkra anslutningar, IoT-nätverk för alla dina IoT-enheter och äldre enheter, ett rent 6 GHz WiFi -nätverk för alla de senaste WiFi 6E -enheterna och ett WiFi-gästnätverk.
  • Orbi App – Ställ enkelt in ditt WiFi-system, fjärrhantera ditt nätverk, pausa internet på vilken enhet som helst, spåra din internetdataanvändning och mer.
Säkerhet och funktioner i toppklass

Orbi Quad-band WiFi 6E Mesh System stöder nya och säkrare WiFi Protected Access 3 (WPA3). Med 128-bitars kryptering skyddar nästa generation WPA mot svaga lösenord som lätt knäcks av hackare.Det nya Orbi-systemet har också stöd för fyra separata WiFi-nätverk. Förutom vanliga WPA3-hemnätverk för 2,4, 5 och 6 GHz-enheter samt ett gästnätverk har användarna möjlighet att koppla upp sina nya 6E-enheter på ett exklusivt WiFi 6E-nätverk för att säkerställa att dessa enheter uppnår högsta möjliga hastighet och prestanda. Det finns också ett IoT-nätverk för smarta hemenheter som endast stöder WPA1, till exempel smarta kontakter, lampor, sprinkler etc. Dessa diskreta nätverk möjliggör flexibilitet i nätverkskonfiguration, maximal prestanda och separering av mindre säkra enheter från huvudnätverket.

För extra sinnesro innehåller Quad-band Orbi WiFi 6E en gratis 30-dagars testversion av den nyligen uppgraderade tjänsten NETGEAR Armor för att skydda ditt nätverksboende från onlinehot. Till skillnad från traditionella internetsäkerhetsprodukter är NETGEAR’s Armor inbyggd i routern som en omfattande säkerhetslösning som övervakar aktivitet som går till och från Internet. NETGEAR Armor skyddar alla enheter i ett nätverk, inklusive smart-TV, säkerhetskameror, spelkonsoler, smarta högtalare, strömningsspelare och andra smarta hemmaprylar som vanligtvis inte kan utrustas med Internet-säkerhetsprogram. NETGEAR Armor skyddar också smartphones, surfplattor, bärbara datorer och stationära datorer, samtidigt som det eliminerar behovet av flera säkerhetsabonnemang eller programvara på varje individuell enhet. NETGEARs Smart Parental Controls finns också som en betald prenumerationslösning som hjälper föräldrar att enkelt kontrollera barnens nätverksåtkomst på alla anslutna enheter – vilket i slutändan främjar säkra och hälsosamma skärmvanor.

 

Relaterade Artiklar