Hem PRODUKTNYHETER LG:s webOS 6.0 smart tv-plattform är utformad efter hur dagens tittare konsumerar innehåll

LG:s webOS 6.0 smart tv-plattform är utformad efter hur dagens tittare konsumerar innehåll

Publicerat av: Redaktionen

LG Electronics (LG) presenterar webOS 6.0 för företagets 2021-modeller av OLED-, QNED Mini LED-, NanoCell- och UHD-tv-apparater.

LG:s webOS 6.0 smart tv-plattform är utformad efter hur dagens tittare konsumerar innehåll 2

LG:s webOS 6.0

I kombination med den nya Magic Remote erbjuder den senaste versionen av företagets hyllade smart-TV-plattform tittarna en bättre och mer intuitiv innehållsupplevelse.

Användare som redan är bekanta med webOS kommer omedelbart att märka den snyggt uppdaterade startskärmen som designats om för förbättrad användbarhet och för att möta användarnas behov till följd av förändrade sätt att konsumera innehåll. Den nya startskärmen ger snabbare åtkomst till de mest använda apparna och effektiviserar innehållsupptäckt med rekommendationer baserat på användarens preferenser och visningshistorik. Den nya startskärmen, som använder hela skärmen för att visa föredraget innehåll och relaterad information på en enda sida, fungerar som ett centralt nav för inställningar och hela webOS ekosystemet.

Utöver den nya designen erbjuder Magic Remote enklare styrning när du använder röstigenkänning med LG ThinQ. Den nya Magic Remote är enkel att navigera, smidig, enkel att hålla och använda. Den erbjuder vidare mer användarvänliga funktioner inklusive snabbare anslutningar mellan tv:n och andra enheter samt snabbval för åtkomst till populära innehållsleverantörer som Netflix, Amazon Prime Video och Disney+.* Magic Tap, en NFC-funktion genom en knapptryckning på Magic Remote, ger omedelbar tillgång till en mängd spännande visningsmöjligheter. Genom att helt enkelt röra en NFC-aktiverad smartphone mot fjärrkontrollen kan tittarna dela innehåll från sina telefoner till tv:n eller tvärtom. Användare kan visa innehåll som är lagrat på sina mobiltelefoner på sina LG-TV-apparater medan de fortsätter att använda sina favoritappar och funktioner på telefonen.

Tack vare det senaste inom AI-teknik, TV-röststyrning och Magic Remote kan användare snabbt få fram information om saker de vill veta mer om. Magic Explorer, en förbättrad version av LG:s Magic Link, tillhandahåller informativt innehåll relaterat till vad som visas på skärmen så att tittarna kan lära sig mer om skådespelare, platser och andra intressanta saker i filmerna och tv-serier de tittar på.

Dessutom analyserar den nya funktionen Next Picks tittarnas preferenser för att upptäcka mer innehåll som passar deras smak. Med hjälp av visningshistorikdata rekommenderar Next Picks två live-program från sändnings- eller set-top box-erbjudanden samt en VOD-titel eller app som passar tittarna, vilket underlättar när man är osäker på vad man vill se på härnäst.

“Den senaste versionen av vår användarvänliga öppna TV-plattform webOS 6.0 representerar den viktigaste uppdateringen sedan vi introducerade webOS första gången under 2014”, säger Park Hyoung-sei, VD för LG Home Entertainment Company. “Med den nya versionen av webOS demonstrerar LG sitt engagemang för att erbjuda tjänster, produkter och tekniker som möter våra kunders behov och önskemål.”

Relaterade Artiklar