Hem NYHETER Rekordår för elektronikbranschen

Rekordår för elektronikbranschen

Publicerat av: Redaktionen

Summeringen av 2020 visar att försäljningen av hemelektronik ökat rekordartat.

Rekordår för elektronikbranschen 3

Försäljningen under december sjönk dock jämfört med motsvarande månad året innan, men värdet av den ackumulerade försäljningen under hela 2020 steg med 12 procent jämfört med 2019.

– Minskningen under december är delvis ett resultat av att branschen tog sitt ansvar under den fysiska mellandagsrean. Men sett över hela året har försäljningen varit helt fantastisk, säger Klas Elm, ElektronikBranschen.

Försäljningen av TV steg under året med 29 procent och för de största TV-skärmarna steg försäljningen med 50 procent jämfört med 2019.

Försäljningen av surfplattor sjönk med 4 procent, medan övriga IT-kategorier steg. Försäljningen av mobiltelefoner under året var i princip samma som under 2019, medan spelkonsoler steg med 18 procent under året.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>