Hem NYHETER Sony lanserar utökningen av 360 Reality Audio-ekosystemet

Sony lanserar utökningen av 360 Reality Audio-ekosystemet

Publicerat av: Redaktionen

Kunder och kreatörer erbjuds en rad nya tjänster och enheter

Sony lanserar utökningen av 360 Reality Audio-ekosystemet 4Sony meddelar idag en utökning av sina 360 Reality Audio-tjänster och produkterbjudanden, inklusive videostreamingfunktioner och innehållsskapande verktyg. Med dessa tillägg fortsätter Sony att utöka ekosystemet 360 Reality Audio.

Sonys 360 Reality Audio, som introducerades 2019, gör det möjligt för artister och kreatörer att producera musik genom att hantera olika ljudkällor som sång, kör och instrument med positionsinformation och placera dem i ett sfäriskt ”rum”. Den här revolutionerande musikupplevelsen, som möjliggörs av Sonys spatiala ljudteknik, skapar känslan av att vara i en musikstudio eller i en konsertlokal – utan att behöva lämna sitt hem.

Lyssnare kan för närvarande få tillgång till cirka 4 000 låtar i 360 Reality Audio från artister som Alicia Keys, Lil Nas X, Megan Thee Stallion, Noah Cyrus, Zara Larsson med flera. Idag lägger Sony till nya funktioner i detta innovativa musikformat. Se nedan för mer information om de spännande uppdateringarna för lyssnare och kreatörer:

Initiativ för att utöka 360 Reality Audio-ekosystemet

Första videostreamingtjänsten i 360 Reality Audio någonsin

Sony lanserar utökningen av 360 Reality Audio-ekosystemet 5Idag introducerar Sony livevideoinnehåll med förhöjt 360 Reality Audio-ljud. För att visa upp de nya videofunktionerna släpper Sony Music Entertainment-artisten Zara Larsson ett exklusivt liveuppträdande i 360 Reality Audio den 11 januari kl. 23.00. Tittare kommer att kunna strömma framträdandet på sin smartphone via appen Artist Connection. Med utvalda Sony-hörlurar och appen Sony | Headphones Connect kan användare också optimera sin upplevelse genom att analysera sin individuella öronform och njuta av ett anpassat uppslukande musikfält som är perfekt optimerat för dem.

360 Reality Audio gör det möjligt att skapa en verklighetstrogen musikupplevelse som ger lyssnarna intryck av att de befinner sig i en live-konsertmiljö. Sony hoppas kunna utnyttja den spatiala ljudtekniken för att skapa en innovativ lösning för musikälskare som inte kan njuta av livekonserter på grund av COVID-19.

Sony, stora musikförlag och tjänsteleverantörer arbetar tillsammans för att börja strömma det nya videoinnehållet senare i år.

Ny 360 Reality Audio Creative Suite introduceras

Sony och Virtual Sonics, Inc. har utvecklat en ny programvara för innehållsskapande, som kallas 360 Reality Audio Creative Suite, för att musiker och kreatörer ska kunna producera 360 Reality Audio-innehåll. 360 Reality Audio Creative Suite plugin-programvara är kompatibel med populära DAW (Digital Audio Workstation). Virtual Sonics, Inc., släpper genom sitt dotterbolag Audio Futures, Inc., programvaran i slutet av denna månad.

Dessutom lanserar Sony och Music.com, med distribution av The Orchard, ett skaparprogram, som gör det möjligt för kreatörer att producera 360 Reality Audio-innehåll med 360 Reality Audio Creative Suite och sedan strömma sitt innehåll.

Under CES kan besökare titta på en video om hur den GRAMMY-prisbelönte producenten Keith Harris omvandlar sin musik med 360 Reality Audio Creative Suite.

Kompatibla enheter och licensiering utökas

Med start under våren kommer 360 Reality Audio-kompatibla högtalare, SRS-RA5000 och SRS-RA3000, att börja säljas. Dessa WiFi-anpassade högtalare skapar en förhöjd 360 Reality Audio-upplevelse som ger intryck av att fylla ”rummet”, genom att de använder Sonys unika Immersive Audio Enhancement-algoritm. Högtalarna kan styras med Google Assistant- eller Amazon Alexa-enheter, så att användare enkelt kan hantera sin musik.

360 Reality Audio kan också upplevas med hörlurar från de flesta tillverkare i kombination med en Android- eller iOS-smartphone som har en streamingtjänstapp installerad. Dessutom samarbetar Sony med andra konsumentelektronikföretag för att marknadsföra 360 Reality Audio-upplevelsen.

För att fortsätta utöka sitt bibliotek av kompatibla ljudenheter kommer Sony att licensiera följande tekniker framöver:

  • 1.Personaliseringsteknik som analyserar lyssnarens hörselegenskaper och anpassar hörlurarna därefter
  • 2.Teknik som gör att smartphones och bilar kan spela 360 Reality Audio

Relaterade Artiklar