LG:s nya WashTower bekräftad för Norden
Hem PRODUKTNYHETER LG:s nya WashTower bekräftad för Norden under 2023

LG:s nya WashTower bekräftad för Norden under 2023

Publicerat av: Redaktionen

Den nya tvättlösningen från LG har en platseffektiv och praktisk design där användaren står i fokus med hjälp av smarta funktioner, och nu är LG WashTower bekräftad för den nordiska marknaden, med säljstart under 2023.

WashTower, som presenterades på IFA 2022, är en ny produkt som kombinerar en separat tvättmaskin och torktumlare.

Genom den gemensamma kontrollpanelen, placerad mellan de båda maskinerna, kan användaren styra både tvätt- och torktumlare och på ett smidigt sätt hantera inställningar och funktioner.

Platseffektiv, användarvänlig och hållbar

WashTower är en ideal tvättlösning, både för mindre utrymmen som till exempel badrum och för den stora familjens tvättstuga, då det nya tvättornet har en generös kapacitet på hela 13 kg i tvättmaskinen och 10 kg i torktumlaren. Den lägre höjden ger enklare åtkomst till tvätten i torktumlaren och underlättar dessutom för en smidigare filterhantering. Både tvättmaskinen och torktumlaren har bästa möjliga energiklasser, för en mer hållbar energiförbrukning samt positiva effekter på hushållets elräkning.

LG har sedan tidigare, för 2022, återigen nått högsta status i EcoVadis hållbarhetsutvärdering, något som enbart en procent av de utvärderade företagen uppnår.

Smarta funktioner

LG:s nya WashTower bekräftad för NordenDen innovativa WashTower tar användarupplevelsen till nya höjder genom en avancerad tvätteknik. Med hjälp av AI DD™ (Artificial Intelligence Direct Drive) kan tvättmaskinen identifiera inte bara tvättens vikt utan också tygernas karaktär och därefter applicera det lämpligaste tvättmönstret för varje tvätt. Genom detta behandlas tvätten skonsammare för att bevara tyger och färger så länge som möjligt. Med Smart Pairing-funktionen synkroniserar torktumlaren sina inställningar utifrån tvättmaskinen[1].

[1] Testad av Intertek i juli 2022. Jämförelse av den totala programtiden för tvätt och torkning av två par pyjamasar i funktionen TurboWash  360 med alternativet Prepare to Dry Resultaten kan skilja sig åt beroende på lastens sammansättning och miljöfaktorer.

Relaterade Artiklar