LG demonsterar marknadens första hotell-TV med Apple AirPlay
Hem PRODUKTNYHETER LG Electronics demonsterar marknadens första hotell-TV med Apple AirPlay

LG Electronics demonsterar marknadens första hotell-TV med Apple AirPlay

Publicerat av: Redaktionen

LG Electronics, ledande leverantör av TV-apparater för bruk i hotell, introducerar nu världens första kommersiella TV-apparater med stöd för Apple AirPlay, vilket erbjuder gästerna ett sömlöst och säkert sätt att dela innehåll från sin iPhone eller iPad till gästrummets TV.

AirPlay kommer att vara tillgängligt för gäster på LG Pro:Centric Smart Hotel TV-apparater med start senare i år på utvalda hotell.

”Det här är ett stort framsteg för underhållning på rummet inom rese- och hotellbranschen, och understryker hur lyhörda vi är inför konsumenters behov. Vi ser en allt större efterfrågan på tillgång till sina personliga mediaalternativ på den största skärmen, var de än befinner sig”, säger Fredrik Lundqvist, Nordic Hospitality Sales, LG Electronics Nordic.

”Hotell som erbjuder den här funktionen kommer att ha ett övertag vad gäller att locka resenärer som använder Apple-enheter, vilket ökar gästnöjdheten samtidigt som det ger en verklig differentiering från lokal konkurrens.”

LG Electronics och Apple har arbetat tillsammans för att säkerställa att AirPlay i hotell blir lika enkelt att använda som hemma. Gästerna ansluter sin iPhone eller iPad säkert till LG:s smarta hotell-TV genom att helt enkelt skanna en unik QR-kod. Parning sker utan inloggningar eller lösenord och heller krävs nedladdning av en separat app. Det gör den nya lösningen till det enklaste sättet för ett hotell att ge gästerna få tillgång till sina personliga underhållningsappar och konton i respektive gästrum.

AirPlay bygger på en grund av integritet och säkerhet och gör det möjligt för gäster att strömma, styra och dela video, foton, musik och mer från en iPhone eller iPad till en smart LG-TV. AirPlay ger användare tillgång till populära tjänster likt Apple TV+, möjligheten att repetera presentationer på affärsresan, samt tillgång till användarens privata mediebibliotek direkt i hotellrummets bekvämlighet.

LG demonsterar marknadens första hotell-TV med Apple AirPlayLG är den första bildskärmstillverkaren som bekräftar AirPlay-integration efter Apple vid evenemanget WWDC23 tidigare denna månad tillkännagav att AirPlay kommer att bli tillgängligt på hotell. Samarbetet visar LG:s engagemang för innovationer som som gör det möjligt för hotell att förbättra gästupplevelsen och -nöjdheten.

Hotelloperatörer kommer att kunna börja erbjuda AirPlay-funktionalitet på LG:s smarta hotell-TV-apparater senare under 2023. AirPlay-funktionen kommer att finnas tillgänglig på 2023 LG smarta hotell-TV-apparater och på de senaste årens modeller.

Relaterade Artiklar