Klarna och Tiptapp inleder samarbete för att erbjuda kunder flexibla betalningar
Hem BETALLÖSNINGARKLARNA Klarna och Tiptapp inleder nu ett samarbete för att erbjuda kunder flexibla betalningar

Klarna och Tiptapp inleder nu ett samarbete för att erbjuda kunder flexibla betalningar

Publicerat av: Redaktionen

Klarna tillkännager i dag sitt partnerskap med återvinningsappen Tiptapp.

Tiptapp blir därmed ännu en stor aktör på den svenska hemmamarknaden inom segmentet hållbarhet och cirkularitet som väljer Klarna som betalningsleverantör.

Genom det nya samarbetet kan svenska konsumenter nu använda Klarnas flexibla betalningsalternativ när de köper, flyttar och återvinner med Tiptapp.

Klarna annonserar idag ett nytt samarbete med återvinningsappen Tiptapp. Samarbetet innebär att svenska Tiptapp-användare nu kan välja den betalningsmetod som passar dem bäst och flexibelt bestämma om de vill betala direkt via Klarnas “Betala nu”, eller först efter att tjänsten utförts med hjälp av alternativet “Betala senare”. Förutom att effektivisera betalningsprocessen för konsumenter, ämnar Klarna genom samarbetet att även kunna bidra till att fler svenskar agerar på ett mer hållbart sätt.

“Vi på Klarna vill hjälpa människor att spara tid och pengar och genom vårt nya samarbete med Tiptapp bidrar våra flexibla betalningsalternativ till just det här. Hållbarhet och återvinning är också en annan viktig prio för oss och därför tror vi starkt på att våra trygga och smidiga betallösningar kommer att spela en viktig roll i att underlätta för ännu fler svenskar att bli mer cirkulära i sin vardag”, säger Jesper Eriksson, Sverigechef på Klarna.

“Möjligheten att betala med Klarna har redan blivit mycket uppskattad hos våra användare. Att kunna erbjuda Klarnas trygga och flexibla betalningar tar oss ännu ett steg mot att göra det enklare att flytta och återvinna sina saker”, säger Tim Bjelkstam, VD på Tiptapp.

Genom det nya samarbetet med Tiptapp fortsätter Klarna att växa inom andrahandsmarknaden. Sedan tidigare har Klarna bland annat även ett nära samarbete med Sveriges största second hand-marknad Tradera. Utöver Klarnas flexibla betalningsmetoder kan kunder även dra nytta av Resell-funktionen i Klarna-appen som gör det möjligt att enkelt cirkulera sina tidigare gjorda Klarnaköp via just Tradera. Klarna är numera även det förvalda fraktalternativet på köp- och säljmarknaden Blocket.

Klarna och Tiptapp inleder samarbete för att erbjuda kunder flexibla betalningar Tiptapp blir i och med det nya samarbetet nästa stora bolag att ansluta sig till Klarna, i gott sällskap av bland andra Nespresso, Wolt, Jula och Stronger som också anslutit sig under de senaste månaderna. Utöver Sverige finns Klarna även som betalningsalternativ i Tyskland, där Tiptapp lanserades i fjol.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar