Klarna lanserar Open Banking-tjänster för 18 miljoner konsumenter och 32 000 handlare i Storbritannien
Hem BETALLÖSNINGARKLARNA Klarna lanserar Open Banking-tjänster för 18 miljoner konsumenter och 32 000 handlare i Storbritannien

Klarna lanserar Open Banking-tjänster för 18 miljoner konsumenter och 32 000 handlare i Storbritannien

Publicerat av: Redaktionen

Klarna, den AI-drivna globala betalningsleverantören och shoppingassistenten, blir idag det första företaget som erbjuder tjänster i “Buy Now, Pay Later”-kategorin att lansera Open Banking-tjänster till kunder i Storbritannien.

Klarna lanserar Open Banking-tjänster för 18 miljoner konsumenter och 32 000 handlare i StorbritannienLanseringen innebär att brittiska konsumenter nu kan betala direkt från sitt bankkonto till Klarna istället för att använda ett betalkort.

Inom kort kommer även kunder att kunna betala fakturaköp från sina bankkonton via Klarnas app, vilket är det vanligaste sättet för Klarnas kunder att betala i Sverige och Tyskland, och flera andra europeiska länder.

Och precis som i Sverige och Tyskland kommer Klarnas brittiska kunder kunna importera transaktioner från sina bankkonton till budgetverktygen i Klarnas app för att få bättre kontroll och översikt över sina utgifter.

Open Banking-tjänster, som på svenska kan benämnas som “öppna banktjänster”, är en del av det andra betaltjänstdirektivet (PSD2) och innebär att bankkunder kan ge sitt samtycke för att se sin kontoinformation och göra betalningar via tredje part. Detta görs genom säkra digitala gränssnitt, kända som API:er (Application Programming Interfaces), vilket möjliggör en säker och effektiv överföring av finansiell information.

“Open Banking erbjuder en enorm möjlighet för Klarna att minska kostnaderna för betalningar i samhället genom att utesluta de etablerade kortbetalningsnätverken och använda realtidsuppdaterad bankkontoinformation för att göra ännu bättre kreditbedömningar. Den här produktlanseringen kommer att ge Open Banking i Storbritannien en rejäl skjuts framåt”, säger Wilko Klaassen, Vice President, Open Banking på Klarna.

Relaterade Artiklar