Kameran i nya Huawei Mate20 Pro utmanar proffsen
Hem LEVERANTÖRERHUAWEI Kameran i nya Huawei Mate20 Pro utmanar proffsen

Kameran i nya Huawei Mate20 Pro utmanar proffsen

Publicerat av: Redaktionen

Ett skäl till att Huawei Mate20 Pro höjs till skyarna är kameran.

Kameran i nya Huawei Mate20 Pro utmanar proffsen 2Med sin nya Leica ultravidvinkellins, med en brännvidd som motsvarar ett 16mm full-kamera-objektiv, får bilderna den signifikanta konstverkningsförvrängningen av ett vidvinkelobjektiv. Den nya linsen stöder även makrofotografering, vilket ger skarpa bilder av objekt som placeras så nära som 2,5 cm från linsen.

Huawei Mate20 Pro är utrustad med en 40MP huvudkamera, en 20MP ultravidvinkelkamera och en 8MP teleobjektivkamera. Tillsammans stödjer de tre linserna ett brett spektrum av brännvidd (motsvarande prestanda för en 16-270mm zoomlins), vilket gör att de kan efterlikna bilder tagna med en proffskamera. Den nya Leica ultravidvinkellinsen har en brännvidd som motsvarar ett 16mm full-kamera-objektiv, vilket ger bilderna den signifikanta konstverkningsförvrängningen av ett vidvinkelobjektiv. Den nya linsen stödjer även makrofotografering, vilket ger skarpa bilder av objekt som placeras så nära som 2,5 cm från linsen.

Huawei Mate20 Pro har även ett AI Portrait Color-videoläge. Med hjälp av AI kan Huawei Mate20 Pro isolera mänskliga föremål och desaturera färgerna runt dem för att dramatiskt markera personen. AI Spotlight Reel identifierar klipp med ett gemensamt tema och genererar automatiskt ett 10 sekunders montage, som helt och hållet är av höjdpunkter.

Huawei Mate20 Pro stödjer inbyggd 21:9 foto och videoinspelning. Jämfört med ett vanligt 16:9-förhållande ger ett 21:9-förhållande ett bredare, mer innehållsrikt perspektiv, som kan utnyttjas för konstnärliga och filmiska effekter.

Huawei Mate20 Pro stöder 3D ansiktsigenkänning och är även utrustad med en fingeravtrycksensor integrerad i skärmen. 3D ansiktsigenkänning identifierar användaren på 0.6s, med en felaktig matchningsfrekvens på under 1/1,000,000. Med hjälp av 3D Depth Sensing Camera System, som är placerad på framsidan, kan enheten noggrant läsa ansiktsdrag hos ett motiv och känna igen små detaljer, exempelvis vid användarautentisering.

Pris och tillgänglighet

Huawei Mate20 Pro finns i butik från den 5 november. Telefonen kommer i färgerna Svart, Midnight Blue och Twilight. Rekommenderat butikspris är 9 990 SEK inklusive moms.

Relaterade Artiklar