Jula och Thon i fruktbart samarbete
Hem NYHETER Jula och Thon i fruktbart samarbete

Jula och Thon i fruktbart samarbete

Publicerat av: Redaktionen

Jula och Olav Thon tecknar avtal om åtta utvecklingsprojekt för Julavaruhus i Norge och Sverige.

Jula och Thon i fruktbart samarbete 1

Karl-Johan Blank och Olav Thon.

– Det är stor vilja från båda parter som ligger till grund för att vi har kunnat föra samarbetet framåt, säger Karl-Johan Blank, Julas ägare och koncernchef.

Samarbetet mellan Jula och Thon innebär totalt åtta nya Julavaruhus på nya lägen, sex stycken i Norge och två i Sverige. Affären, som kommer att genomföras under tre år, har en total storlek som överstiger en halv miljard NKR i butiksomsättning ex. moms per år.

– Thon har bra lägen. För oss handlar det om att få till bra affärer tillsammans, så att båda parter blir nöjda, och det tycker jag att vi lyckats med. Samarbetet är bra för Jula, och det är också bra för Thon. Vi har en förståelse för varandras olika perspektiv som entreprenörer och den är grundläggande för att den här typen av samarbeten ska gå att sy ihop, säger Karl-Johan Blank.

Start 2019

Starten sker i Sverige under 2019, sedan följer resten av affärerna fram till och med 2021. Först ut i samarbetet blir ett nytt Julavaruhus i Töcksfors, det handlar då om gränshandeln mellan Norge och Sverige.

– Det händer just nu väldigt mycket inom handeln, och det finns alltid anledning att utvecklas för att möta nya behov. I denna förändring är det viktigt att utvecklas med de bästa och starkaste, och där är Thon en av de allra bästa aktörerna, säger Joachim Frykberg, VD Jula AB.

I dagsläget har Jula och Thon en beröringspunkt, det är i Charlottenberg, på gränsen mellan Norge och Sverige.

– Detta är början på något mycket bra mellan Thon-gruppen och Jula. För framtiden är samarbetet med en av de största och starkaste aktörerna viktigt, eftersom det kan innebära helt nya möjligheter för Jula. Båda parter har verkligen bjudit till på ett fantastiskt sätt för att få detta samarbete till stånd, säger Joachim Frykberg.

Relaterade Artiklar