Johan Svensson blir ny vd för Ehandel.se
Hem NYHETER Johan Svensson blir ny vd för Ehandel.se

Johan Svensson blir ny vd för Ehandel.se

Publicerat av: Redaktionen

Johan Svensson tar över när Ehandel.se ska utvecklas till en nordisk plattform för alla som arbetar med e-handel.

Johan Svensson blir ny vd för Ehandel.se 1

Vid årsskiftet tar Johan Svensson över som vd för Ehandel.se. Michael Wictor tar i stället plats i bolagets styrelse.

I december 2017 förvärvade LRF Media de svenska e-handlarnas mötesplats Ehandel.se och under 2018 har Ehandel.se lanserat systersajter och eventet Emeet i Finland och Danmark. Dessutom har Ehandel.se förvärvat norska Ehandel.com samt Norges och Nordens största e-handelskonferens NXT.

När Ehandel.se nu fortsätter att etablera sig på de nordiska marknaderna lämnar bolagets vd Michael Wictor över det operativa ansvaret till Johan Svensson, som blir ny vd vid årsskiftet.

Känner bolaget väl

Johan Svensson har i sin roll som affärsutvecklingschef på LRF Media lett förvärvsprocessen av Ehandel.se och varit styrelsemedlem i bolaget.

– Jag är imponerad över hur snabbt teamet på Ehandel.se har växlat upp för att skapa nordisk tillväxt. Att nu får vara med och leda arbetet med att etablera en nordisk plattform för alla som arbetar med e-handel känns väldigt spännande och motiverande, säger Johan Svensson.

Ehandel.se når idag över 300 000 verksamma personer inom e-handel, retailbolag och e-handelsleverantörer och under hösten har teamet förstärkts både i Helsingborg och i Köpenhamn, Helsingfors och Oslo.

LRF Media gav tillväxtkraft

– Med LRF Media har vi fått rätt förutsättningar för den resa vi ville göra och 2018 kommer att bli det bästa året hittills, säger Michael Wictor. Det har varit en fantastisk tid och det känns helt rätt att i stället få följa och fortsätta bidra till den fortsatta resan via aktivt styrelsearbete.

Ann Henriksson, VD för LRF Media är tydlig med att Ehandel.se kommer att fortsätta ha sitt huvudkontor i Helsingborg och säger:

– Johan är väldigt stark kring affärsutveckling och paketering. Att han tar över som vd för Ehandel.se borgar för en fortsatt tillväxt och enterprenöriell kultur som varit så framgångsrik under Michaels ledning.

Johan Svensson kommer att dela sin tid mellan kontoren i Helsingborg och Stockholm och kommer även fortsättningsvis att ansvara för LRF Medias affärsutveckling.

Relaterade Artiklar