Hem NYHETER Instabox landar ny storkund när Adlibris kopplar på okrånglig frakt i hela landet

Instabox landar ny storkund när Adlibris kopplar på okrånglig frakt i hela landet

Publicerat av: Redaktionen

Idag står det klart att fraktföretaget Instabox inleder samarbete med Adlibris, en av Sveriges största bokhandlare.

Instabox landar ny storkund när Adlibris kopplar på okrånglig frakt i hela landet 2

Instabox landar ny storkund när Adlibris kopplar på okrånglig frakt i hela landet

Instabox, som idag samarbetar med många av Sveriges största näthandlare, blir den första att erbjuda smarta paketskåp som ett alternativ för Adlibris nätkunder. Adlibris hanterar årligen miljontals paket och samarbetet med Instabox gör det nu möjligt för konsumenter att hämta ut sina paket via något av Instabox 700 smarta paketskåp som finns placerade runt om i Sverige.

“Vi jobbar aktivt med köpupplevelse och att vässa våra olika leveranserbjudanden. Vi vill erbjuda våra kunder en ökad valfrihet i leveransen beroende av deras preferenser vid lagd order. Instabox levererar en attraktiv produkt i form av skåpsleverans som vi har sett en ökad efterfrågan på från våra kunder”, säger Nicklas Törnqvist, Supply Chain Manager på Adlibris.

Instabox är idag den ledande aktören i Sverige för leveranser via smarta paketskåp och kan genom en avancerad teknisk plattform erbjuda kostnadseffektiv, okrånglig frakt med ett minimalt miljöavtryck. Tjänsten är optimerad för att kunder ska få paket levererade till platser de befinner sig på eller passerar i sin vardag. Genom tillsynes enkla knapptryck kan användare idag förlänga liggtid på ett paket eller byta skåp helt kostnadsfritt. En bra kundanpassad leveransupplevelse har seglat upp som en allt mer avgörande faktor för näthandlare.

“I takt med att ehandelsmarknaden i Sverige mognar, blir frakt en allt viktigare del av en bra kundupplevelse. Idag kan smidig och klimatsmart frakt avgöra om en kund blir återkommande eller inte. Vi är otroligt glada att vi nu kan erbjuda Instabox till Adlibris samtliga kunder och ser fram emot ett långsiktigt samarbete”, kommenterar Christian Karlander, Sverigechef på Instabox.

Instabox tillhandahåller idag snabba leveranslösningar åt flera av Sveriges största nätbutiker så som H&M, Apotea, Lyko, Boozt, Babyshop och Sportamore. Idag har företaget drygt 700 smarta paketskåp och 8 logistikterminaler som finns utplacerade över hela Sverige och möjliggör samma-dag leverans till 6 miljoner svenskar och hela 8 miljoner svenskar kan använda tjänsten. Instabox skåp finns tillgängliga på platser med generösa öppettider och företaget levererar 7 dagar i veckan.

Relaterade Artiklar