IKEA Gävle först ut när IKEA testar kontantfritt
Hem NYHETER IKEA Gävle först ut när IKEA testar kontantfritt

IKEA Gävle först ut när IKEA testar kontantfritt

Publicerat av: Redaktionen

IKEA Gävle blir det första IKEA-varuhuset i världen att testa kontantfritt.

IKEA Gävle först ut när IKEA testar kontantfritt 2Istället för att hantera kontanter kommervaruhuset fokusera på att erbjuda kunderna ännu bättre shoppingupplevelser och mer heminredningskompetens. Den 1 oktober drar testet igång och faller det väl ut kan kontantfria IKEA-varuhus bli verklighet i Sverige.

De allra flesta av IKEA Gävles kunder väljer redan idag annat betalsätt än kontanter och kundundersökningar visar att en majoritet inte längre tycker det är viktigt att kunna betala med kontanter. Efterfrågan från kunderna rör idag istället tillgång till fullt IKEA-sortiment, prisvärda servicetjänster och att det är enkelt att handla, var, hur och när de väljer att göra det.

– Vi vill erbjuda en fantastisk upplevelse för våra kunder och har tagit reda på vad som är viktigt för dem. Kontanter halkar ner och tillgängliga medarbetare, korta köer och fullt sortiment värderas högt. Vi vill lägga tid på rätt saker för våra kunder och detta test är en del i det, säger Patric Burstein, Customer Experience Manager, på IKEA Gävle.

Den nationella trenden visar att kontantbetalning minskat kraftigt de senaste åren.

Dessutom minskar kontantfritt risken för hot, rån, bedrägeri och stöld och förändringen bidrar därför till att göra IKEA till en säkrare plats, både för medarbetare och kunder.

– Det här är ett steg mot att leda en hållbar detaljhandelsutveckling i Sverige. Kundernas beteende och önskemål förändras ständigt och vi vill överträffa deras förväntningar på IKEA, smidiga betallösningar är en del i det, säger Peter Nilsson, Customer Experience Manager, IKEA Sverige.
IKEA Gävle satsar på ökad tillgänglighet med fler leveransmöjligheter och ett bredare sortiment lokalt. Sedan 1 april finns hela IKEA-sortimentet med tusentals fler heminredningsartiklar tillgängligt via IKEA.se. Kombinationen av fler fysiska utlämningsställen, lägre leveranspriser och nya smidiga betallösningar ska göra det enkelt att handla på IKEA.

– För oss, Sveriges till ytan minsta IKEA-varuhus, är det viktigt att kunna erbjuda ett brett sortiment. Detta står högt upp på våra kunders önskelista. Det har vi löst genom IKEA Pick Up, som ger våra kunder möjlighet att handla nästan hela IKEAs sortiment lokalt i Gävle. Vi har även lanserat Beställ & Hämta där man kan handla online och hämta i varuhuset inom två timmar, betalt och klart med endast ett par klick, avslutar Patric Burstein.

Relaterade Artiklar