Avonova och Acando förebygger ohälsa med datadriven företagshälsa
Hem NYHETER Avonova och Acando förebygger ohälsa med datadriven företagshälsa

Avonova och Acando förebygger ohälsa med datadriven företagshälsa

Publicerat av: Redaktionen

Avonova Företagshälsa har tecknat avtal med Acando för att utveckla en helt ny typ av datadrivna tjänster inom företagshälsa.

Avonova och Acando förebygger ohälsa med datadriven företagshälsa 2Avonova är en av Sveriges ledande aktörer inom företagshälsa och bedriver kontinuerlig utveckling av sina tjänster utifrån de nya digitala möjligheterna. Genom åren har man arbetat upp en stor tillgång i data om yrkesarbetandes hälsa, vilken nu ska användas för att kunna se samband och tidigt förebygga ohälsa hos kunders medarbetare.

– Det vi gör nu är att utveckla en helt ny typ av tjänster som kommer att ge våra kunder unika möjligheter att proaktivt arbeta med personalens välmående och därmed skapa möjligheter för organisatorisk hälsa, säger Jörgen Malmenskog, VD på Avonova.

Genom att använda teknik såsom Big Data, Machine Learning och Advanced Analytics via molnet är det idag möjligt att ta fram faktabaserade analyser och därmed göra det möjligt att se mönster och tendenser som tidigare krävde stora resurser för att identifiera.

– Avonova sitter i en gyllene position med god ordning på sin data och stora möjligheter att erbjuda en service på helt ny nivå till sina kunder, vilket möjliggörs genom vår kombinerade kompetens inom teknik såväl som affärsutveckling och hälsovård, säger Magnus Björk, Head of Analytics på Acando.

Samarbetet med Acando är ett led i en större satsning på datadriven företagshälsa.

Under 2018 har Avonova också satsat på och utvecklat det digitala utbudet med digitala leveranser, verktyg och utbildningar.

Relaterade Artiklar