Huawei lyfter sina partners på årets konferens
Hem EVENTEVENTBEVAKNING Huawei lyfter sina partners på årets konferens

Huawei lyfter sina partners på årets konferens

Publicerat av: Redaktionen

När Huawei Enterprise kör sin årliga konferens Huawei Horizon passar företaget på att ge priser åt sex partners, varav två är svenska. Fiberdata och Pedab tillför båda den kunskap och det engagemang som krävs för att få Huaweis partnerstrategi att fungera, säger Huaweis Joakim Arbhede.

Huawei lyfter sina partners på årets konferens
”Det är viktigt att hålla en konsekvent linje mot våra partner, de behöver inte vara oroliga för att vi ska komma in och ta stora affärer själva, säger Joakim Arbhede på Huawei Enterprise.

Huawei genomför konferensen Horizon för Norden och Baltikum för tredje året, den här gången så klart online. Förutom att berätta om en allmän positiv utveckling för teknikjätten och presentera nya produkter riktar Huawei mycket fokus mot företagets partnernätverk. Närmare 500 av dessa partner var med under konferensen som hölls 25 februari.

– Vi lever för våra partners. Det är vår strategi att jobba genom partner och att hålla en konsekvent linje. Det skapar förtroende, våra partner behöver inte vara oroliga för att vi ska komma in och ta stora affärer själva, säger Joakim Arbhede, kanalchef för Norden och Baltikum på Huawei Enterprise.

Under Horizon passar man på att prisa sex företag, varav Fiberdata och Pedab kommer från Sverige, med sex olika priser som benämns Gulddraken. Fiberdata som jobbar med stadsnät får ett priset Capability Partner of the year”.

– Fiberdata har varit partner till oss många år. De är duktiga både på försäljning och på efterarbete som support, säger Joakim Arbhede.

Pedab utses till årets Nordiska distributör.

– Pedab jobbar med hela vårt sortiment, som nätverks- och lagringsprodukter. Liksom på Fiberdata har deras personal rätt certifieringar.

Joakim Arbhede berättar att Huawei i Sverige jobbar tillsammans med både distributörer och partner.

Han kan glädja sig åt att Huawei har haft en positiv utveckling trots ett i övrigt besvärligt 2020 för många företag.

  • Vi är såklart väldigt tacksamma över att företaget fortsätter att växa och att vi kan anställa fler medarbetare, under en tid när många andra haft det tufft. Nu ser vi fram emot ett framgångsrikt 2021 och att få lämna pandemin bakom oss. Vår Horizon-konferens var mycket lyckad och uppskattad. Men vi längtar efter att få träffa våra partners i verkligheten igen, avslutar Joakim Arbhede.

Relaterade Artiklar