Amadeus och Microsoft har skapat ett strategiskt partnerskap för att driva innovation inom resor
Hem NYHETER Amadeus och Microsoft har skapat ett strategiskt partnerskap för att driva innovation inom resor

Amadeus och Microsoft har skapat ett strategiskt partnerskap för att driva innovation inom resor

Publicerat av: Redaktionen

Amadeus och Microsoft tillkännager nu ett globalt strategiskt partnerskap som kommer att utnyttja molnteknologi för att förnya och utforska nya teknologiska produkter och lösningar för att skapa smidigare reseupplevelser i framtiden.

Amadeus och Microsoft har skapat ett strategiskt partnerskap för att driva innovation inom resor

Partnerskapet kommer att kombinera Microsofts pålitliga, säkra molnplattformar och branschledande samarbets- och företagsteknologier med Amadeus beprövade expertis och innovation inom reseteknologin.

Amadeus och Microsoft kommer specifikt att arbeta tillsammans inom tre tydliga områden:

  • Främja samarbete över hela resebranschen för att skapa nya hyperpersonaliserade tjänster och branscherbjudanden som är skräddarsydda för reseekosystemets unika behov.

 

  • Fokusera på gemensam innovation och produktutveckling, tillsammans med kompetens och smidig utvecklingsfunktion för att förutse, utforma och leverera avancerade reselösningar som erbjuder mer relevanta och sofistikerade slutanvändarupplevelser. Detta kommer också att innebära samordnade marknadslanseringsstrategier som utnyttjar Amadeus och Microsofts respektive fotavtryck och kapacitet.

 

  • Påskynda flytten av Amadeus teknologiska plattform till det offentliga molnet och utnyttja Microsoft Azure-teknologigrund för ännu större smidighet och flexibilitet. Detta kommer i sin tur att möjliggöra distribution över Azures många regioner för optimerad drift över hela världen. Microsoft kommer att bli Amadeus främsta molnleverantör.

Driva innovation tillsammans

Team från både Microsoft och Amadeus kommer att samarbeta för att möjliggöra snabbare leverans av nya molnbaserade lösningar, vilket leder till mer sömlösa reseupplevelser, till exempel i flygbolagen och hotellbranschen. Båda företagen kommer att utnyttja hela värdet av Azure och Microsofts lösningar (Microsoft Teams, Microsoft 365, Dynamics 365 och Microsoft Power Platform) för att leverera mer kraftfulla och sofistikerade slutanvändarupplevelser och skapa anpassade lösningar skräddarsydda efter resebranschens exakta behov. De första insatserna förväntas fokusera på att inrätta mer integrerade affärsresor och möjliggöra ett närmare samarbete mellan rese- och hälsovårdsmyndigheter.

“Tillsammans med Amadeus kommer vi att använda kraften i Azure och dess AI-funktioner för att skapa nya friktionsfria upplevelser för resenärer världen över” säger Satya Nadella, VD, Microsoft.

”Amadeus styrka bygger på våra medarbetare och vår historia att driva gränserna inom reseteknologi framåt, vilket ger våra kunder bättre och allt mer innovativa sätt att uppnå sina mål. Från vår långa erfarenhet av molnteknologi är vi övertygade om att det är rätt systemarkitektur att leverera detta fortsatta åtagande och att Microsoft är rätt partner för att hjälpa oss att uppnå våra mål tillsammans” säger Luis Maroto, President & CEO för Amadeus.

Amadeus påskyndar övergången till det offentliga molnet

”Molnteknologi har länge varit en del av Amadeus strategi: vi var det första företaget i resebranschen som körde helt på öppna system efter avvecklingen av stordatorer i vårt datacenter redan 2017”, säger Christophe Bousquet, CTO på Amadeus.

Genom att flytta till det offentliga molnet kommer Amadeus att uppnå ökad flexibilitet för att skala upp eller ner sin operativa kapacitet eller justera den efter behov med hänsyn till marknads- och efterfrågan. Amadeus förväntar sig också att förbättra flexibiliteten i sina lösningar och tjänster till kunderna och att göra en stegförändring i leveransen av ny teknologi, samtidigt som säkerheten för system och data ökar.

Relaterade Artiklar