Hem EVENTEVENTBEVAKNING Nya flygplatsen mellan Sälen och Trysil invigd – Nu blir det enklare att ta sig till fjällen

Nya flygplatsen mellan Sälen och Trysil invigd – Nu blir det enklare att ta sig till fjällen

Publicerat av: Redaktionen

Idag invigdes Scandinavian Mountains Airport, den första flygplatsen i Sverige på 20 år.

Nya flygplatsen mellan Sälen och Trysil invigd – Nu blir det enklare att ta sig till fjällen 5En unik regional satsning med endast 10-25 minuters transfer till SkiStars skidområden i Sälen och bara 40 minuter till Norges största skidort Trysil. Flygplatsen ska förbättra tillgängligheten och stärka Sälens och Trysils position som internationella skiddestinationer. Samtidigt skapar etableringen utveckling, arbetstillfällen, inflyttning och en stark framtidstro i regionen.

-Genom den nya flygplatsen förbättrar vi vårt erbjudande till den internationella gästen vilket öppnar stora möjligheter att attrahera nya skidgäster på helt nya marknader. Vi stärker vårt varumärke och ökar kännedomen kring skistar.com vilket innebär att vårt försäljningsfokus utökas från skandinaviskt till internationell inriktning. Med Sälen och Trysil kan vi nu, tack vare flygplatsen, konkurrera på allvar med vilken skidort som helst i världen vad gäller vårt totala erbjudande där tillgänglighet, kvalitet och service är viktiga värden, säger Mathias Lindström, Försäljnings- och marknadsdirektör SkiStar.

Redan från att flygplatsen öppnas finns ett flertal flyglinjer med BRA och SAS. BRA flyger direkt från Stockholm/Bromma, Ängelholm/Helsingborg, Malmö, Göteborg och Växjö. SAS flyger direkt från Köpenhamn, Ålborg och London. Det finns ytterligare möjligheter att nå fjällvärlden genom att flyga via Bromma eller Köpenhamn.

-Det är en stor dag för oss på Scandinavian Mountains Airport och i hela regionen. Vi har stark tro på att flygplatsen kommer bli en av regionens viktigaste tillväxtmotorer. Redan i morgon, söndag 22 dec. kl. 08.45 står vi redo att ta emot det första flyget med gäster som ska fira jul i fjällen. Ett historiskt ögonblick för oss på flygplatsen och en milstolpe i Sälenfjällens och Trysils utveckling. Den här dagen har vi sett fram emot länge och det är väldigt roligt att vara igång, säger Gunnar Lenman, vd på Scandinavian Mountains Airport.

  • Flygbolagen BRA och SAS trafikerar Scandinavian Mountains Airport 22 dec t.o.m. 12 apr
  • Flygbolagen kommer flyga från 8 destinationer; BRA flyger från Stockholm Bromma,
  • Malmö, Ängelholm, Göteborg och Växjö. SAS flyger från London, Köpenhamn och Ålborg
  • Totalt hanterar Scandinavian Mountains Airport 12 flighter per vecka i vinter
  • Båda flygbolagen flyger till Scandinavian Mountains Airport med sina mest moderna flygplan, BRA med ATR 72-500/600 och SAS med AirBus A320 NEO
  • Korta transfertider; Hundfjället/Tandådalen 10 min, Högfjället/Lindvallen 20-25 min och Trysil 40 min.  

Relaterade Artiklar