Hem NYHETER DataTjej vinner LeoRegulus Award 2019

DataTjej vinner LeoRegulus Award 2019

Publicerat av: Redaktionen

LeoRegulus Award går i år till föreningen DataTjej, som med över 2 000 medlemmar och stor närvaro på sociala plattformar är en av Sveriges största nätverk av kvinnor inom it & tech.

DataTjej vinner LeoRegulus Award 2019 2

DataTjej är årets vinnare av LeoRegulus

DataTjej tilldelas genom LeoRegulus Award ett stipendium om 100 000 SEK för sitt gedigna arbete.

DataTjej verkar för att fler kvinnor ska få möjlighet att bredda sitt nätverk inom it & tech-branschen, öka intresset för tekniska roller samt skapa kvinnliga förebilder inom branschen.

Leo Regulus är LeoVegas initiativ för att uppmuntra fler kvinnor att söka sig till tech-industrin. Leo Regulus riktar sig till en person, en organisation eller ett initiativ som på något sätt främjar intresset för teknik. LeoRegulus Tech Award är ett stipendium som utdelas årligen om 100 000 kronor.

Näringslivsansvarige Amanda Björneskog på DataTjej säger:

“Genom att vinna LeoRegulus Award kan vi nu ge ännu fler kvinnor och icke-binära i hela Sverige möjlighet att lära känna it & tech-branschen och inspirera fler att få upp ögonen för branschen. Vi kommer att kunna ge våra medlemmar mer inspirerande events och initiativ! Med den stora kompetensbrist som råder är varje initiativ ett steg i rätt riktning och vi är otroligt stolta över att kunna fortsätta vårt arbete genom LeoRegulus Award.”

LeoRegulus Awards jury består av:

  • Maria Norberg, CEO & medgrundare av Teknikkvinnor (LeoRegulus Award vinnare 2018)
  • Ather Gattami, Grundare & CEO Bitdynamics & Founder of AI-podden
  • Tuva Palm, Executive Tech Advisor & styrelsemedlem LeoVegas Mobile Gaming Group
  • Gustaf Hagman, CEO & medgrundare LeoVegas Mobile Gaming Group

2018 gick LeoRegulus Award till organisationen Teknikkvinnor, som genom en rad initiativ arbetar för att öka jämställdheten och inkluderingen inom tech-branschen.

Relaterade Artiklar