Huawei lanserar Huawei P smart Z utrustad med pop-up kamera
Hem LEVERANTÖRERHUAWEI Huawei lanserar Huawei P smart Z utrustad med pop-up kamera

Huawei lanserar Huawei P smart Z utrustad med pop-up kamera

Publicerat av: Redaktionen

I mitten av juli lanseras Huawei P smart Z i Sverige.

Huawei lanserar Huawei P smart Z utrustad med pop-up kamera 2Den nya modellen är utrustad med den kraftfulla kretsuppsättningen Kirin 710F och det intelligenta EMUI 9-operativsystemet. Telefonen innehåller en skattkista av användarvänliga funktioner: AI-fotografering, lång batterilivslängd, avancerad grafik och en elegant estetisk design, för att nämna några.

En FullView-skärm på 6,59 tum

Genom att flytta kameran, högtalaren och ljussensorn uppnår Huawei P smart Z ett 19.5:9-bildförhållande vilket ger en ännu bättre upplevelse vid strömning av film eller för spel. Skärmen på 6.59 tum täcker hela 91 procent av telefonens framsida (AA/TP, Huawei lab data).

Huawei P smart Z har en 2340 x 1080 Full HD-bildskärm och en pixeldensitet på 391 PPI samt en bred färgrymd på 85 procent vilket ger ytterligare djup och liv till det som visas. Telefonen är även utrustad med ett avancerat ögonvänligt läge, vilket filtrerar bort skadligt blått ljus för att förhindra ögonspänning och ögontrötthet.

Enastående pop-up lins

Under normal användning är den innovativa 16 MP pop-up kameran dold i telefonen. När främre kameran är aktiverad, till exempel när du tar selfies, kommer den automatiskt fram och hamnar en bit framför skärmen. Tack vare denna funktion och den futuristiska designen med kamerans främre placering, kan skärmen göras större och bidrar till en större användbar yta.

AI-förbättrad fotografering

Den främre kameran i telefonen stöds av AI för att automatiskt identifiera åtta vanliga ögonblick vid fotografering, bland annat blå himmel, grönska, inomhusmiljöer och snöiga landskap. Sensorns bildpunkter på 1.0μm och F/2.2-bländaren justerar felfritt belysningen och bakgrunden vid porträttfotografering och ger bilden en naturlig aura. Den främre kameran har också förbättrad AI-bildteknik och bakgrundsbelysning, en naturlig ansiktsskönhetsalgoritm och belysningseffekter för 3D porträtt.

Huawei P smart Z har en 16 MP + 2 MP dubbelkamera på baksidan. Den primära 16 MP kameran innefattar en 6P-design (plastmatris med sex linser), som kan fånga upp större mängd fotoner, vilket förbättrar bildskärpa, kontrast och reproducerande detaljer på en minutskala. Primärkamerans F/1.8-bländare är också en toppspelare som får 50% mer ljus än en F/2.2-bländare, samt fokuserar snabbare och styr ljud mer effektivt. 2 MP-sensorn hjälper huvudkameran att skapa ett realistiskt skärpedjup på bilden, vilket möjliggör bilder av systemkamerakvalitet.

Kraftfull, effektiv, silkeslen och pålitlig

Huawei P smart Z är utrustad med den åttakärniga mobilprocessorn Kirin 710F, som bygger på 12nm-tillverkningsteknik, för hög prestanda och maximal effektivitet. Jämfört med tidigare generationen är CPU-prestandan 75 procent högre vid körning på en tråd, prestandan med flera trådar är 68 procent högre, och GPU-energieffektiviteten har fördubblats. Dessutom är den totala prestandan 30 procent högre, medan energiförbrukningen är hela 30 procent lägre. De kraftfulla batterierna med hög kapacitet (4000 mAh) passar som handen i handsken med kretsuppsättningen Kirin 710F för att ge optimal effektivitet.

EMUI 9-operativsystemet har avancerad F2FS 2.0 och EROFS-teknik, vilket rensar cacheminne och fragment från systemet, ökar tillgängligt utrymme och håller telefonen snabb och responsiv under en längre tid.

Pris och tillgänglighet

Huawei P smart Z finns tillgänglig till försäljning från och med mitten av juli. Rekommenderat cirkapris från 2990 SEK.

Relaterade Artiklar