Hem NYHETER Fujitsu och Telenor inleder samarbete inom mobila lösningar för tillverkningsindustrin – första installationen genomförd.

Fujitsu och Telenor inleder samarbete inom mobila lösningar för tillverkningsindustrin – första installationen genomförd.

Publicerat av: Redaktionen

Fujitsu Sverige och Telenor har undertecknat en avsiktsförklaring gällande samarbete kring utveckling av digitala lösningar för tillverkningsindustrin.

Fujitsu och Telenor inleder samarbete inom mobila lösningar för tillverkningsindustrin – första installationen genomförd. 3Avtalet är ännu ett steg i Fujitsus tidigare offentliggjorda satsning kring Industri 4.0-utveckling.

Samarbetet med Telenor kombinerar Telenors portfölj av LTE- och 5G-lösningar med Fujitsus expertis inom utveckling och integration av anpassade tjänster för olika branscher.

Parterna skapar därmed tillsammans marknadsledande konceptlösningar för 5G-infrastruktur och tjänster till företag verksamma inom tillverkningsindustri.

I juni avslutades det första gemensamma projektet med installation av privat 5G-nätverket åt Atlas Copco i Sickla. Installationen görs med den senaste trådlösa tekniken och sker på industriellt 5G-spektrum på 3,7 GHz-bandet.

Med det gemensamma initiativet vill Fujitsu och Telenor sänka trösklarna och korta tiden för företag inom tillverkningsindustri att hitta och utvinna affärsnytta ur IoT-implementeringar. Därmed säkerställer vi att företag på ett så enkelt och smidigt sätt kan nyttja möjligheterna med den senaste generationens mobilnätverk.

Håkan Dahlström, vd för Fujitsu Sverige, säger: ”5G skapar helt nya möjligheter för uppkopplade fabriker i form av nästa generations tjänster. Med vår gemensamma expertis kan vi genom partnerskapet ge svenska verksamheter en tydlig och ständigt aktuell helhetsbild av förutsättningarna och möjligheterna för 2020-talets smarta fabriker. Vi hjälper dem att identifiera och skapa lösningar som gör tillverkningen mer produktiv, tillförlitlig och kostnadseffektiv.”

Relaterade Artiklar