Hem NYHETER Fujitsu och Telenor inleder samarbete inom mobila lösningar för tillverkningsindustrin – första installationen genomförd.

Fujitsu och Telenor inleder samarbete inom mobila lösningar för tillverkningsindustrin – första installationen genomförd.

Publicerat av: Redaktionen

Fujitsu Sverige och Telenor har undertecknat en avsiktsförklaring gällande samarbete kring utveckling av digitala lösningar för tillverkningsindustrin.

Fujitsu och Telenor inleder samarbete inom mobila lösningar för tillverkningsindustrin – första installationen genomförd. 3Avtalet är ännu ett steg i Fujitsus tidigare offentliggjorda satsning kring Industri 4.0-utveckling.

Samarbetet med Telenor kombinerar Telenors portfölj av LTE- och 5G-lösningar med Fujitsus expertis inom utveckling och integration av anpassade tjänster för olika branscher.

Parterna skapar därmed tillsammans marknadsledande konceptlösningar för 5G-infrastruktur och tjänster till företag verksamma inom tillverkningsindustri.

I juni avslutades det första gemensamma projektet med installation av privat 5G-nätverket åt Atlas Copco i Sickla. Installationen görs med den senaste trådlösa tekniken och sker på industriellt 5G-spektrum på 3,7 GHz-bandet.

Med det gemensamma initiativet vill Fujitsu och Telenor sänka trösklarna och korta tiden för företag inom tillverkningsindustri att hitta och utvinna affärsnytta ur IoT-implementeringar. Därmed säkerställer vi att företag på ett så enkelt och smidigt sätt kan nyttja möjligheterna med den senaste generationens mobilnätverk.

Håkan Dahlström, vd för Fujitsu Sverige, säger: ”5G skapar helt nya möjligheter för uppkopplade fabriker i form av nästa generations tjänster. Med vår gemensamma expertis kan vi genom partnerskapet ge svenska verksamheter en tydlig och ständigt aktuell helhetsbild av förutsättningarna och möjligheterna för 2020-talets smarta fabriker. Vi hjälper dem att identifiera och skapa lösningar som gör tillverkningen mer produktiv, tillförlitlig och kostnadseffektiv.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>