Hem NYHETER “Telavox var den enda leverantören som uppfyllde kraven i Mifid 2”

“Telavox var den enda leverantören som uppfyllde kraven i Mifid 2”

Publicerat av: Redaktionen

När Mifid 2 blev verklighet i januari 2018 fick många bolag panik.

"Telavox var den enda leverantören som uppfyllde kraven i Mifid 2" 2

Företaget JLL, världsledande inom fastighetsrådgivning, letade efter en operatör som som kunde möta de nya reglerna i Mifid 2. Med Telavox träffade dem rätt, som kunde erbjuda passiv samtalsinspelning.

Även för det globala bolaget JLL (Jones Lang LaSallevisade) visade det sig vara en utmaning att hitta en operatör som kunde möta de nya tuffa förordningarna. Men de träffade rätt med Telavox som hade passiv samtalsinspelning och kunde uppgradera med touch.

Mifid 2 innebär att alla affärskonversationer med kunder ska dokumenteras och sparas. Detta gäller främst företag inom bank, finans och försäkring. JLL, som är världsledande inom fastighetsrådgivning, var i kontakt med många olika operatörer. Men de flesta var handfallna gällande den nya förordningen.

De flesta rådvilla gällande Mifid 2

“När jag började prata om Mifid 2 visste inte säljarna hur de skulle svara och stod ganska rådvilla. Vi ville inte själva vara juridiskt ansvariga för att sätta igång en ljudinspelning. Det är svårt att följa upp”, säger Ackim Axelsson Canay, Service Delivery Manager på JLL.

Ackim påstår att ingen av operatörerna kunde erbjuda en tillfredsställande lösning på detta. JLL hade en rad olika krav. Bland andra att det skulle finnas en smidig ljudinspelning som var förenlig med lagen Mifid 2.

“Ett av våra företag lyder under Finansinspektionen. Det innebär att deras samtal med banker måste spelas in.”

Telavox enda som använde passiv samtalsinspelning

"Telavox var den enda leverantören som uppfyllde kraven i Mifid 2" 3

Ackim Axelsson Canay, Service Delivery Manager på JLL.

Men det fanns en operatör som hade det Ackim och hans organisation var ute efter och det var Telavox.

“Till skillnad från andra leverantörer använder Telavox passiv samtalsinspelning som fungerar både på mobiler och fasta telefoner. Dessutom var Telavox väldigt kunnigt kring ämnet och säljaren skickade massor av användbara dokument till mig gällande Mifid 2.”

Säkerheten ska vara på topp

Säkerheten är viktig när det gäller ljudinspelningar och Telavox har ett spärrsystem så inte obehöriga ska kunna ta del av informationen. Dessutom samarbetar man med olika compliance-partners, bland annat Touch Technology AS, ett bolag som är ledande inom inspelning av kommunikationssystem.

“De tar hand om lagringen av filerna och integrationen mot de stora finansplattformarna. Tillsammans blir det ett starkt helhetskoncept för hela Norden”, säger Jens Ganslandt, utvecklingschef på Telavox.

Kan även spela in på mobilen

Den nya lagen ställer även krav på tele-leverantörerna som måste kunna erbjuda kunderna ett stabilt och säkert sätt att få över inspelade samtalsfiler samt att skapa förutsättningarna för att hantera inspelningen på mobilen.

“Fördelen med Telavox är att vi själva har ett 80-tal utvecklare. Genom att äga produkten har vi kontroll över hela processen och kan därför skapa riktigt bra produkter, som ljudinspelningen. Eftersom branschen ständigt förändras måste vi hänga med i tempot och snabbt kunna byta riktning. Om vi lagt utvecklingen utomlands eller i någon annans händer hade vi inte haft lika mycket insyn”, säger Jens Ganslandt.

Relaterade Artiklar