foodora drar i högsta växeln mot hållbarhet - 100% fossilfria leveranser
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIKFOODORA foodora drar i högsta växeln mot hållbarhet – 100% fossilfria leveranser

foodora drar i högsta växeln mot hållbarhet – 100% fossilfria leveranser

Publicerat av: Redaktionen

Det ledande q-handelsbolaget foodora genomför en omfattande satsning på att elektrifiera sin fordonsflotta med en vision om att uppnå 100% fossilfria leveranser senast 2027.

Ett första steg i denna satsning är att fasa ut samtliga tvåtaktsmopeder i stadskärnorna för att minska miljöpåverkan och bullerstörningar.

Tvåtaktsmopeder har länge varit en del av det urbana landskapet, men de är också kända för att vara ineffektiva och orsaka luftföroreningar och bullerstörningar.

foodora har som mål att minska dessa negativa effekter i städerna där de är verksamma.

För att uppnå detta mål kommer foodora att genomföra en betydande satsning innan årsskiftet genom att införa 240 nya elcyklar och elmopeder till sina anställda bud. Denna investering kommer inte bara att minska miljöpåverkan, utan också skapa en tystare och mer behaglig stadsmiljö.

Effekterna av satsningen inkluderar:
  • Reduktion av tvåtaktsmopederna redan under 2023.
  • Fullständig utfasning av alla tvåtaktsmopeder senast 2024.
  • En dramatisk minskning av både luftföroreninger och buller i stadskärnorna.
  • Ett betydande steg mot foodoras vision om 100% fossilfria leveranser senast 2027.

foodora är fast beslutna att ta ansvar för sin påverkan på miljön och arbeta mot en mer hållbar framtid. Denna satsning är en viktig del av företagets hållbarhetsstrategi för att minska sin klimatpåverkan och förbättra stadsmiljön för alla.

– Jag är stolt över vår satsning på elektrifiering av våra leveransfordon och vår vision om 100% fossilfria leveranser till 2027. Genom att fasa ut tvåtaktsmopeder och införa elcyklar och elmopeder, tar vi ett stort steg mot att minska vår påverkan på miljön och skapa en renare och tystare städer och orter för alla, säger Daniel Gustafsson Raba, logistikchef foodora

foodora drar i högsta växeln mot hållbarhet - 100% fossilfria leveranser

foodora kommer att fortsätta arbeta tillsammans med sina anställda, samarbetspartners och lokala myndigheter för att driva på för en mer hållbar och ansvarsfull leveransverksamhet.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar