Coop första dagligvarukedja att erbjuda kunderna Freja eID
Hem BETALLÖSNINGAR Coop första dagligvarukedja att erbjuda nu kunderna Freja eID

Coop första dagligvarukedja att erbjuda nu kunderna Freja eID

Publicerat av: Redaktionen

Freja eID Group AB (publ) meddelar idag att man tecknat avtal med Coop.

Avtalet omfattar möjligheten att identifiera sig med Freja i Coops onlinebutik och digitala tjänster samt Medmera Bank.

Coop är en av Sveriges största dagligvarukedjor med mer än 800 butiker samt en betydande näthandel. Medmera Bank erbjuder sparande och lån för Coop-medlemmar och kunder. För att göra den digitala kundupplevelsen smidigare och säkrare kommer Coop nu att införa Freja eID som identifieringsmetod.

Freja är en digital plånbok som bland annat innehåller en statligt godkänd e-legitimation, ett mobilt ID-kort och funktioner för att hantera data och betalningar med samtycke. Freja arbetar för en inkluderande digitalisering, genom att med kontinuerlig utveckling lansera funktioner som gör att fler kan ta del av det digitala samhället.

Coop första dagligvarukedja att erbjuda kunderna Freja eIDLennart Byström, chef för digital & IT på Coop Sverige kommenterar:

”På Coop vill vi ständigt förenkla och förbättra vårt kunderbjudande. Genom att addera Freja eID som ett komplement när kunden identifierar sig i Coops digitala kanaler underlättar vi för våra medlemmar och kunder. Samtidigt är det viktigt att vi har ett säkert erbjudande och att man känner sig trygg i våra kanaler.”

Johan Henrikson, vd Freja eID Group kommenterar:

”Vårt samarbete med Coop är ett bra exempel på hur Freja kan tillföra värde i hela kundresan, från att registrera lojalitetspoäng i kvartersbutiken till att checka ut i nätbutiken. När vi nu får in den första stora dagligvarukedjan, där även betal- och banktjänster ingår, hoppas jag att fler större aktörer kommer ansluta till Freja och bli en del av den inkluderande digitaliseringen.”

 

Relaterade Artiklar