Purspots IoT-lösning digitaliserar SJ
Hem NYHETER Purspots AB IoT-lösning digitaliserar SJ

Purspots AB IoT-lösning digitaliserar SJ

Publicerat av: Redaktionen

Det snabbväxande fintech-bolaget Purspot AB har nyligen installerat sin innovativa IoT-lösning på SJ:s loungeavdelningar.

Det här innebär att det numera är möjligt att checka in på samtliga loungeavdelningar i Sverige via en smart QR-kod.

– Digitaliseringen öppnar upp för nya möjligheter och effektivisering, Hassan Yosef, vd på Purspot.

Purspots IoT-lösning digitaliserar SJ

Nu är Purspots IoT-lösning live i SJ:s loungeavdelningar i Sverige. Pilottestningen har tagits emot väl av resenärerna under hösten och har nu installerats på samtliga lounge-avdelningar. Metoden går ut på att inpasserande resenärer scannar sin QR-kod på biljetten, eller via medlemsappen, vid entrén för att låsa upp dörrarna. Detta innebär att SJ kan effektivisera sin verksamhet eftersom personalen inte längre behöver kontrollera resenärerna.

Lösningen möjliggör även kartläggning av antal besökare, något som tidigare inte varit möjligt. Med över 1 500 avgångar dagligen är SJ:s förhoppning att IoT-lösningen ska göra resupplevelsen smidigare och tillgängliggöra loungeavdelningarna som finns i Stockholm, Göteborg och Malmö. För Purspot är samarbetet en viktig milstolpe i strävan att bli det självklara valet för mobila lösningar för både konsumenter och återförsäljare – oavsett bransch eller köpkanal.
– Det känns roligt att vi kan bredda våra verksamhetsområden ytterligare. SJ är en stor aktör vilket gör det särskilt kul att de väljer vår lösning framför andra på marknaden. Vi är otroligt stolta över samarbetet med SJ och ser fram emot framtida samarbeten med dem, säger Hassan Yosef.

För smidigare köpupplevelser

Purspots målsättning är att effektivisera köpupplevelser för både företag och kunder. Bolagets IoT betallösning är särskilt optimal för obemannade miljöer såsom varuautomater, el-laddstationer, arkadautomater samt för dörrar och digital passage som i SJ:s fall. Fintech-bolaget är idag en helhetsleverantör inom kassasystem och betallösningar. Nu vill Purspot bredda sina verksamhetsområden ytterligare och samarbetet med SJ är ett stabilt steg på vägen.

Relaterade Artiklar