Amazon letar efter en expert på digital valuta
Hem BETALLÖSNINGAR Amazon letar efter en expert på digital valuta

Amazon letar efter en expert på digital valuta

Publicerat av: Redaktionen

När företag runt om i världen värmer upp tanken på att acceptera kryptovalutor som betalningssätt verkar det som att e-handelsjätten Amazon också kan överväga alternativet.

Det är åtminstone vad en ny jobbannonsering på företagets officiella webbplats antyder. Amazon, som för närvarande inte accepterar kryptovaluta som betalningsform på sin webbplats, letar nu efter en lämplig kandidat för att fylla positionen som Digital Currency och Blockchain Product Lead. Enligt noteringen kommer kandidaten som gör nedskärningen att spela en avgörande roll för att utveckla “Amazons digitala valuta och Blockchain -strategi och produktplan.”

Om en kandidat måste göra en nedskärning måste de ha domänkompetens inom “Blockchain, Distributed Ledger, Central Bank Digital Valances och Cryptocurrency”. Kunskapen, anges i noteringen, kommer att utnyttjas “för att utveckla fallet för de funktioner som bör utvecklas, driva den övergripande visionen och produktstrategin och få ledarskapsköp och investeringar för nya funktioner.”

Enligt Amazon Jobs är tjänsten baserad i Seattle, Washington, och är en del av Payments Acceptance & Experience -teamet. Rollen kommer att innebära utveckling av en färdplan som täcker “kundupplevelse, teknisk strategi och kapacitet samt lanseringsstrategi”, står det i noteringen.

Arbetslistan antyder starkt att företaget visar en vilja att omfamna kryptovaluta, om än i framtiden. Det kan innebära att Amazon accepterar Bitcoin eller andra kryptokurvor som betalning för order. se ut på Amazon. Vi tror att framtiden kommer att byggas på ny teknik som möjliggör moderna, snabba och billiga betalningar och hoppas kunna ge den framtiden till Amazon -kunder så snart som möjligt. ”

Listan upprepar att kandidaten skulle behöva ha en “djup förståelse för det digitala/ kryptovaluta ekosystemet och relaterad teknik.”

Ett liknande intresse för kryptovaluta uttrycktes också av Apple i maj, i år, då det listade en ledig plats för en affärsutvecklingschef med erfarenhet inom kryptovalutaindustrin. Kandidaten skulle vara skyldig att leda sitt partnerskapsprogram för alternativa betalningar, hade listan uppgett.

“Vi letar efter en beprövad professionell inom globala alternativa och framväxande betalningslösningar”, hade noteringen sagt, vilket antyder ett potentiellt steg mot att acceptera kryptovaluta -betalningar.

Relaterade Artiklar