Airfryer – den nya matlagningsfavoriten
Hem NYHETER Airfryer – den nya matlagningsfavoriten

Airfryer – den nya matlagningsfavoriten

Publicerat av: Redaktionen

Matlagning har under en längre tid varit ett ökande intresse för allt fler.

Airfryer – den nya matlagningsfavoriten

Under det senaste året har pandemin bland annat inneburit att vi spenderar alltmer tid hemma.

Det i sin tur har resulterat i att matlagningsintresset nått nya höjder. På Elon har man det senaste året kunnat se en positiv försäljningsökning på småelsprodukter i allmänhet och just matberedningsprodukter i synnerhet. Airfryers är en kategori som sticker ut lite extra och har visat helt nya nivåer.

”Vi har sett en stigande ökning i efterfrågan och försäljning av just airfryers de senaste två åren”, säger Johan Andersson, kategorichef på Elon Group.” Första kvartalet 2021 har vi sålt 92% mer airfryers jämfört med samma kvartal 2020.”

Anledningarna till det ökande intresset för airfryers är sannolikt flera.

”Vid första anblick ser många en airfryer som en nyttigare fritös, vilket ju är helt sant”, säger Johan Andersson.” Hälsoaspekten är säkerligen en viktig del i airfryerns framgång men egentligen kan man säga att en airfryer är en slags liten, portabel varmluftsugn och det är den insikten jag tror att många har fått.”

Att det går att göra en hel middag i en airfryer är något som Elon uppmärksammat, . Det växande intresset för kategorin och dess användningsområden syns bland det stora antal grupper i sociala medier som delar och diskuterar hur man på bästa sätt använder sin airfryer.

”Du kan fixa alla dina måltider med hjälp av en airfryer,” säger Johan Andersson. ”Börja dagen med färska scones, fixa köttbullar till lunch och sväng ihop en Tiktokpasta till kvällsmat. Det är verkligen bara fantasin som sätter gränser.”

Elon har samlat recept och information om airfryers på elon.se och sänder även en livesändning om kategorin tisdag den 30 mars kl.19:00.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>