9 av 10 skönhetsprodukter är billigare på nätet jämfört med på taxfree
Hem E-HANDEL 9 av 10 skönhetsprodukter är billigare på nätet jämfört med på taxfree

9 av 10 skönhetsprodukter är billigare på nätet jämfört med på taxfree

Publicerat av: Redaktionen

När många svenskar flyger till varmare breddgrader är taxfree-shopping en populär aktivitet.

9 av 10 skönhetsprodukter är billigare på nätet jämfört med på taxfree 2Enligt prisjämförelsetjänsten Prisjakt är dock 55 av 61 undersökta skönhetsprodukter billigare på nätet jämfört med på taxfree.
– I taxfree-butiker är det lätt att tro att priserna alltid är billiga, men så är inte fallet, säger Carl Vult von Steyern, Sverigechef på Prisjakt.

Inför årets semestertider har Prisjakt gjort en prisjämförelse på 61 skönhetsprodukter som säljs i svenska taxfree-butiker och på nätet. Undersökningen visar att det i genomsnitt är 25,5 procent billigare att handla produkterna på nätet. Bland de jämförda produkterna är 55 av 61 billigare på nätet*.

– Vår undersökning visar att det är långt ifrån billigt att handla i taxfree-butiker. Med det sagt kan taxfree-shoppingen också leda till en bra deal – men då är det viktigt att jämföra priserna mot vad de hade kostat på nätet. För att vara säker på att få tag på marknadens bästa pris bör man alltid jämföra innan man handlar, säger Carl Vult von Steyern, Sverigechef på Prisjakt.

Ett vanligt förekommande fenomen i taxfree-butiker är att varor märks med paketpris, som exempelvis ta tre och betala för två. Av de undersökta varorna i prisjämförelsen hade fyra denna prismärkning och samtliga var trots detta billigare på nätet jämfört med i taxfree-butiker.

Mer siffror från prisjämförelsen

  • Den produktkategori som var billigast i taxfree jämfört med på nätet var kategorin damparfymer. Här var 4 av 13 parfymer billigare på taxfree jämfört med på nätet.
  • Den produkt med störst prisskillnad på nätet jämfört med i taxfree var ansiktskrämen Elizabeth Arden Eiht Hour Skin Protectant Cream 50ml. Produkten kostade 379 kronor i taxfree och endast 99 kronor på nätet, en prisskillnad på 73,88 procent eller 280 kronor.

*de 61 mest populära skönhetsprodukterna på prisjakt.nu inom 8 kategorier (parfym, ansiktskräm, solkräm, body lotion, foundation, mascara, läppglans, deodorant). Prisjämförelsen genomfördes 14 juni 2018 på prisjakt.nu samt taxfree.arlanda.se.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>