Zalando tar nästa steg i ett strategiskt partnerskap med Nike Inc.
Hem E-HANDEL Zalando tar nästa steg i ett strategiskt samarbete med Nike Inc.

Zalando tar nästa steg i ett strategiskt samarbete med Nike Inc.

Publicerat av: Redaktionen

Partnerskapet ger Zalandos kunder tillgång till medlemsexklusiva produkter från Nike

  •   Företag i Europa lyfter partnerskap för att ge kunderna en bättre upplevelse
  • Samarbetet gör det möjligt för kunder att handla medlemsexklusiva Nike-produkter på Zalando-plattformen med tidig tillgång

  • Partnerskapet kommer att rullas ut gradvis i tio länder i Europa, med start i Sverige i november

Zalando, en av Europas ledande onlineplattformar för mode och livsstil, fördjupar nu den långsiktiga relationen med Nike Inc genom ett nytt strategiskt partnerskap.

Partnerskapet sammanför Zalandos oöverträffade kundupplevelse, djupa kunskap om e-handel och 49 miljoner kunder på 25 marknader med Nikes unika sortiment av skor och kläder i sin klass, designade för att stödja konsumenter i deras vardag att göra sport till en daglig vana.

  • Nike är en viktig partner för att kunna leverera upplevelser och inspiration till våra kunder. Vi är glada över att ta detta partnerskap till nästa nivå genom att bli en av Nikes exklusiva återförsäljare som en av deras främsta partners i Europa. Vår vision är att bli startpunkten för mode och livsstil och det betyder att vi måste ge våra kunder ett inspirerande och lokalt relevant sortiment. Detta partnerskap ger våra svenska kunder tillgång till ett ännu bredare utbud av Nikes på Zalando. Med Nikes exklusiva produkter för medlemmar förbättrar vi vårt sortiment samtidigt som vi stärker relationen till våra kunder, säger Joanna Hummel, General Manager för Norden och Baltikum på

 Genom att ansluta sitt Nike-konto till Zalando kommer kunder i Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Österrike, Nederländerna, Frankrike, Belgien, Italien och Polen att få tillgång till ett exklusivt urval av produkter. Partnerskapet gör det möjligt för kunder att sömlöst shoppa ett utökat urval av Nike skor och kläder direkt på Zalando.

  • Vi vet att kunderna har högre förväntningar än någonsin. Vårt mål är att interagera med dem närhelst och varhelst de vill utöva sport eller köpa Med partners som Zalando har vi möjlighet att erbjuda våra kunder snabbare och bekvämare service, med en starkare koppling till vårt varumärke och sport, än någonsin tidigare, säger Carl Grebert, VP/GM, Nike EMEA.
Zalando tar nästa steg i ett strategiskt partnerskap med Nike Inc.

Carl Grebert, VP/GM, Nike EMEA

 Det långsiktiga partnerskapet speglar en ömsesidig passion för innovation och att ge en banbrytande kundupplevelse. De två företagen delar liknande värderingar om hållbarhet, mångfald och inkludering, där både Zalando och Nike har gjort konkreta långsiktiga åtaganden när det gäller ett mer hållbart sortiment, att minska deras miljöavtryck i verksamheten, samt för att skapa en inkluderande upplevelse för kunderna. Samarbetet kommer att rullas ut i alla tio marknader där Nike finns med i Zalandos partnerprogram, med start i Sverige i november.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar