Waqar Ali Subhani byter Thailand mot Luleå och Spotin
Hem E-HANDEL Waqar Ali Subhani byter Thailand mot luleåbaserade Spotin

Waqar Ali Subhani byter Thailand mot luleåbaserade Spotin

Publicerat av: Redaktionen

Luleåbaserade Spotin, som utvecklar lösningar för att koppla samman digitalt innehåll och e-handel, ser stor potential i globala rekryteringar där kulturella influenser leder till större innovation.

Senaste rekryteringen, Waqar Ali Subhani, bytte thailändska jätten CP group mot techbolaget i Luleå.

Sandstränder blev till isvägar och pad thai till fika när dataingenjören Waqar Ali Subhani valde en ny karriär i Luleå och Sverige framför hemlandet Thailand. Flytten gick mot snabbväxande Spotin där all utveckling sker inhouse. Waqar har 10 års erfarenhet av både back- och frontend-utveckling och kommer senast från Thailands största företagskonglomerat, Charoen Pokphand group. Med en bred kunskap kring stora kodkataloger går han in med en roll som senior frontend-utvecklare i startupföretaget. Fokus kommer ligga på Spotins arkitektur samt utveckling för att underlätta en större uppskalning..

Likt här, växer startupscenen i Thailand med snabb takt, samtidigt belyser Waqar skillnader mellan det svenska och thailändska företagandet. Arbetskulturen beskriver han som varmare och mer öppensinnad i Luleå, vilket tillåter den enskilda individen och företaget större möjligheter.

Waqar Ali Subhani byter Thailand mot Luleå och Spotin

Waqar Ali Subhani

“Den största skillnaden mellan det svenska företaget och arbetskulturen i Thailand ligger i organisationsstrukturen. Teamkänslan och den direktdemokratiska, mer platta organisationen ser jag som en nyckel till produktivitet. Framförallt i ett mindre företag där allas åsikter kan vägas in. Jag känner större utvecklingspotential här. Jag ser Spotins affärsidé som ett vinnande framtidskoncept, vi behöver en modern e-handelsmarknad som inte står i beroende till tredjepartsaktörer för att fungera. Menar Waqar Ali Subhani, Senior frontend-utvecklare på Spotin.

 

 

Relaterade Artiklar