Spotin expanderar till Dhaka
Hem E-HANDEL Spotin expanderar till Dhaka

Spotin expanderar till Dhaka

Publicerat av: Redaktionen

“Kulturella influenser en stor tillgång för techbolag”

För det Luleåbaserade techbolaget Spotin har den ökande e-handelstrenden lett till en expansion och ett nytt kontor öppnar i Dhaka, Bangladesh.

Kontoret ger möjlighet att anställa fler kvalificerade utvecklare och på så sätt påskynda teknikens framfart.

Med tanke på den stadigt uppgående e-handeln (16% under Q2 2021, enl. PostNords E-barometer) ligger en ökad tillgänglighet och förbättrad användarupplevelse rätt i tiden. Spotin möjliggör köp av produkter och tjänster direkt i alla typer av digitalt innehåll.

“Vi tycker inte att dagens e-handelssystem är tillräckligt anpassat för varken kund, digitala innehållsmakare eller säljare som står bakom produkterna. Expansionen är ett kvitto på att de möjligheter vi skapar är efterfrågade.” Berättar Kristoffer karlsson, VD och grundare på Spotin.

Att breda ut sig utanför landsgränsen blir en dörröppnare för att attrahera utvecklare, en grupp som det annars råder hög konkurrens kring på marknaden. Spotin har vuxit från 6 till 24 personer under året. Ett antal har erbjudits anställning på kontoren i Luleå och Stockholm, men pandemin har ställt sig i vägen för migrationsprocessen.

Spotin expanderar till DhakaLånga handläggningstider gör att några jobbar på distans, kontoret i Dhaka medför nya möjligheter.

”Det är en utmaning att starta kontor i nya länder och pandemin har försvårat arbetet. Migrationsverket tar tid på sig och vi väljer den här vägen för att lättare nå fram till kvalificerad personal. Som tillväxtföretag ser vi de kulturella influenserna som en tillgång då vi riktar oss mot en global marknad.”  Menar Kristoffer Karlsson, VD och grundare för Spotin.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar