Sju år gamla Fairphone 2 uppgraderas med Android 10
Hem PRODUKTNYHETERMOBILTELEFONER Sju år gamla Fairphone 2 uppgraderas nu med Android 10

Sju år gamla Fairphone 2 uppgraderas nu med Android 10

Publicerat av: Redaktionen

Fairphone, det holländska företaget som bygger en marknad för etiska smartphones, meddelar idag att de påbörjat utrullningen av en officiell Android 10-uppgradering för Fairphone 2.

Detta efter en omfattande beta-testning som ägde rum i slutet av förra året.

Tilltaget får anses vara minst sagt en banbrytande milstolpe då Fairphone 2 i skrivande stund aktivt försetts med systemupgraderingar i hela sju år – ett nytt rekord för en Android smartphone. Ursprungligen släppt med Android 5 har den kommit att med tiden uppgraderas med Android 6, Android 7.1 och Android 9.

Sju år gamla Fairphone 2 uppgraderas med Android 10Fairphone samarbetade med Fairphone-communityt för att hjälpa till att bygga operativsystemet och lärde sig mycket av uppgraderingen till Android 9. Även om det fortfarande var en komplex process, visade sig Android 10 vara mer lättarbetat än föregångaren, vilket skyndade på processen rejält.

Fairphones uppdrag är att uppmuntra telefoner att användas så länge som möjligt, sakta ner branschens fokus på korta livscykler och i förlängningen minska det växande globala berget av elektronikavfall.

Agnes Crepet, Head of Software Longevity & IT på Fairphone kommenterar, “Vi är stolta över att kunna erbjuda Android 10 till våra Fairphone 2-användare, vilket överträffar vårt mål om att ge fem års support för våra enheter. Vi vill uppmuntra våra användare att behålla sina telefoner längre och genom att tillhandahålla programuppdateringar kan de göra just det. Vi vill visa branschen att det är möjligt att göra saker mer hållbart, särskilt när det kommer till mjukvara.”

 

Relaterade Artiklar