Välkommen till en ny era av mobil AI med Samsung Galaxy S24-serien
Hem PRODUKTNYHETERMOBILTELEFONER Välkommen till en ny era av mobil AI med Samsung Galaxy S24-serien

Välkommen till en ny era av mobil AI med Samsung Galaxy S24-serien

Publicerat av: Redaktionen

Öppnar upp för nya sätt att kommunicera, inspirerar till kreativitet och med förmågan att låsa upp ännu fler möjligheter.

Galaxy AI tar nu den ikoniska S-serien in i framtiden.

Samsung presenterar idag Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ och Galaxy S24, vilket markerar början på en ny era genom att introducera mobilupplevelser med Galaxy AI. Med hjälp av AI förbättras och förenklas flera aspekter av mobilanvändandet – från kommunikation, med smarta text- och samtalsöversättningar, till kreativa möjligheter med Samsung Galaxys ProVisual Engine. Dessutom sätts en ny standard för sökningar med potential att förändra hur Samsung Galaxy-användare upptäcker världen runtomkring sig.

Välkommen till en ny era av mobil AI med Samsung Galaxy S24-serien”Galaxy S24-serien är den tändande gnistan för nästa årtiondes mobila innovationer”, säger TM Roh, president och chef för Mobile eXperience Business på Samsung Electronics. ”Galaxy AI är byggt på vårt arv av innovation och förståelse för hur människor använder sina mobiltelefoner. Vi ser fram emot att se hur våra användare världen över använder Galaxy AI för att berika sina vardagsliv och öppna upp för nya möjligheter.”

Gör vardagliga upplevelser storslagna

Galaxy AI erbjuder intelligenta funktioner som syftar till att förenkla i vardagen, särskilt när det gäller kommunikation. Med Galaxy S24 blir det enklare att övervinna språkliga barriärer. Oavsett om du vill chatta med en studiekamrat eller kollega från utlandet, eller boka ett bord medan du är på semester, så möjliggör Live Translate tvåvägsöversättningar av samtal och text i realtid – direkt i telefonens egen app. Inga externa appar krävs, och AI i enheten säkerställer att konversationerna förblir privata.

Med tolkfunktionen Interpreterkan konversationer översättas direkt på en delad skärm, så att personer som står mittemot varandra kan läsa en texttranskription av vad den andra personen har sagt. Funktionen fungerar även utan mobildata eller Wi-Fi.

För meddelanden och andra applikationer kan Chat Assist hjälpa till att finjustera konversationstonen, som att skapa ett artigt meddelande till en kollega eller en kort och fängslande bildtext anpassad för sociala medier. Samsungs tangentbord, utrustat med AI-teknologi, möjliggör även för snabb realtidsöversättning av meddelanden på 13 språk. I bilen sammanfattar Android Auto automatiskt inkommande meddelanden och föreslår relevanta svar och handlingar, som att exempelvis skicka din beräknade ankomsttid. Allt för att du på ett enkelt och smidigt sätt ska kunna hålla dig uppkopplad, samtidigt som du håller fullt fokus på körningen.

För att organisera effektivare erbjuder Note Assist, i Samsung Notes, AI-genererade sammanfattningar och möjlighet att skapa mallar med förvalda format. Med funktionen för omslag skapas enkla översikter för snabb identifiering av anteckningar. Transcript Assist använder AI och tal-till-text-teknik för att transkribera, sammanfatta och översätta röstinspelningar, även när flera talare är inblandade.

Kommunikation är inte det enda området där Galaxy S24-serien utvecklas för framtiden. Med Circle to Search with Google i Galaxy S24 tas steg mot ett nytt, intuitivt och gestbaserat sätt att söka online. Detta verktyg, framtaget i samarbete med Google, möjliggör nya sätt att upptäcka med en enkel gest. Genom ett långtryck på hemknappen kan användare markera eller trycka på objekt på skärmen för att få relevanta sökresultat. Detta underlättar snabb informationssökning direkt i appar. Ett vackert landmärke i bakgrunden på en väns inlägg i sociala medier eller en överraskande rolig fakta i en video kan snabbt omvandlas till en sökning. Dessutom kan omfattande översikter ge ytterligare information och sammanhang samlat från hela webben, och användare kan ställa mer komplexa och nyanserade frågor.

Utforska världen på nya sätt med kreativiteten i fokus

Galaxy S24-seriens ProVisual Engine är en samling AI-drivna verktyg som förvandlar och maximerar den kreativa friheten i varje steg av bildtagningsprocessen. Från att fånga bilden till att dela den på sociala medier. Skakiga och pixliga bilder tagna på långt håll är ett minne blott. Med Galaxy S24 Ultras Quad Tele System och den nya 5x optiska zoom-linsen, i samarbete med en 50MP-sensor, uppnås optisk kvalitet vid zoomnivåer från 2x, 3x, 5x till 10x förstoring tack vare Adaptive Pixel Sensor. Även vid en kraftig digital zoom på 100x förblir bilderna skarpa och detaljerade, tack vare kamerans förbättrade teknik för digital zoom som hjälper till att förbättra bildkvaliteten vid höga zoomnivåer.

Med uppgraderade Nightography-funktioner blir foton och videor som tas med Galaxy S24 Space Zoom optimerade under alla förhållanden, även när man zoomar in. Galaxy S24 Ultra fångar mer ljus i svaga ljusförhållanden med större pixlar på 1,4 μm, vilket är 60% större jämfört med föregående modell. Oskärpa minskas på Galaxy S24 Ultra med bredare vinklar för optisk bildstabilisering (OIS) och förbättrad kompensation för handskakning. Vid videoinspelning är både fram- och bakre kameror utrustade med dedikerad ISP-block för brusreducering. Dessutom analyserar Galaxy S24 gyroinformation för att skilja mellan filmarens och motivets rörelser. Detta möjliggör effektivare brusreducering och tydliga videor i mörker, även på långt avstånd.

När du har tagit dina bilder erbjuder Galaxy S24 innovativa redigeringsverktyg för enkla justeringar som att radera, omkomponera och förbättra bilderna. För att underlätta och effektivisera redigeringen ytterligare föreslår funktionen Edit Suggestion smarta och passande justeringar för varje bild. För att ge användarna ännu mer kreativ kontroll och frihet kan Generative Edit fylla i delar av bildbakgrunden med hjälp av generativ AI. Om en bild exempelvis är sned kan AI fylla i kanterna, eller om ett objekt behöver flyttas för att hamna i en annan position låter AI användaren justera objektets placering och skapar en perfekt blandad bakgrund på objektets ursprungliga plats. Varje gång Galaxy S24 använder generativ AI för att förbättra en bild, visas en vattenstämpel på bilden och i bildens metadata. För att sakta ner actionfyllda videoklipp kan nya Instant Slow-mo generera ytterligare bildrutor baserade på rörelser för att smidigt sakta ner snabba händelser och skapa en detaljerad slow-motion-video.

Att fånga och dela minnen är grundläggande funktioner i en mobiltelefon. Super HDR i Samsung Galaxy S24-serien förbättrar hela fotoupplevelsen. Bland annat genom förhandsvisningarav bilderna innan de tas. Samsung Galaxys S-seriens avancerade kamera- och Super HDR-funktioner är nu integrerade i flera populära sociala medieappar. Detta innebär att bilder och videor som delas via dessa appar automatiskt optimeras med HDR, vilket ger förbättrad bild- och videokvalitet i apparna. När du söker efter en bild i Galleriet eller på Instagrams flöden och reels, visas foton och videor också i Super HDR. Denna teknik analyserar utvalda delar av bilderna för att ge dem ett mer verklighetstroget spektrum av ljusstyrka, färg och kontrast.

Samsung Galaxys smartaste upplevelse någonsin, driven av prestanda i premiumklassen

I takt med att AI blir en allt viktigare del av vardagen för många, krävs också förbättrad prestanda för att möta de nya krav som användningen av funktionerna innebär. Oavsett om det är för avancerade spel, krävande videoinspelning och redigering, eller exempelvis att växla mellan flera appar, så erbjuder Galaxy S24 en optimerad upplevelse, bland annat tack vare förbättringar i chipset och skärm. Galaxy S24 Ultra är utrustad med Snapdragon 8 Gen 3 Mobile Platform for Galaxy, speciellt optimerad för Samsung Galaxy-användare. Detta chipset ger betydande NPU-förbättringar för mycket effektiv AI-bearbetning. I alla tre Galaxy S24-modellerna bidrar även adaptiva uppdateringsfrekvenser på 1-120 Hztill förbättrad effektivitet och prestanda.

Gamingupplevelsen på Samsung Galaxy har förbättrats med uppgraderingar i både hård- och mjukvara. Galaxy S24 Ultra har ett avancerat termiskt kontrollsystem med en nästan dubbelt så stor vapor chamber som effektivt hanterar enhetens temperatur samtidigt som den bibehåller hög prestanda. Med ray tracing-teknik levererar den verklighetstrogen grafik med detaljerade skuggor och reflektioner. Dessutom ger partnerskap med ledande spelföretag tillgång till optimerade versioner av flera populära spel.

Bildkvaliteten på Samsung Galaxys ljusstarkaste skärm någonsin är mer levande och fängslande. Med hjälp av Vision Booster når Galaxy S24 en toppbelysning på 2 600 nits, vilket ger förbättrad synlighet utomhus.

På Galaxy S24 Ultra har skärmen, tack vare Corning Gorilla Armor, förbättrats både optiskt och när det gäller tålighet mot skador och repor som kan uppstå i vardagen. Den minskar reflekterat ljus med upp till 75% i olika förhållanden, vilket säkerställer en smidig och bekväm skärmupplevelse för ögat.

I hela Galaxy S24-serien har man genomfört designförbättringar med tunnare och mer avsmalnande ramar. Denna designändring har möjliggjort en större skärmyta inom nästan samma storleksintervall som tidigare modeller. Galaxy S24+ har nu en 6,7-tums skärm med samma högupplösta QHD+ som Galaxy S24 Ultra, medan Galaxy S24 har en 6,2-tums skärm. Galaxy S24 Ultra utmärker sig med en plattare 6,8-tums skärm, designad för att maximera både visuell upplevelse och produktivitet.

Avancerad säkerhet och integritet som stärker användarens valmöjligheter

Samsung Galaxy S24 skyddas av Samsung Knox, en flerskikts-säkerhetsplattform som skyddar kritisk information och värnar mot sårbarheter genom säker hårdvara, realtidsdetektering av hot och samarbetsbaserat skydd.

Samsungs engagemang för att ge sina användare kontroll och valmöjligheter över sina enheter fortsätter i AI-eran. Användare kan styra hur mycket data som används för att förbättra AI-upplevelserna genom Advanced Intelligence-inställningar. Dessa inställningar ger bland annat användare möjligheten att inaktivera onlinebearbetning av data för AI-funktioner.

Knox Matrix-visionen om en säker, uppkopplad och lösenordsfri framtid förbättras med passnycklar. Dessa ger bekväm och säker åtkomst till registrerade webbplatser och appar på alla betrodda enheter genom digitala referenser, och skyddar mot phishingattacker. Förstärkt dataskydd erbjuder end-to-end-kryptering när användare säkerhetskopierar, synkroniserar eller återställer data med Samsung Cloud, vilket möjliggör säker anslutning till andra enheter. Endast användaren kan kryptera eller dekryptera sina data på egna enheter. Detta skyddar informationen, även om servrar blir komprometterade eller kontouppgifter blir stulna. Vid förlorad tillgång till en betrodd enhet kan en återställningskod förhindra dataförlust. Galaxy S24 skyddas även av Samsungs omfattande säkerhets- och integritetsfunktioner som Knox Vault, Security & Privacy Dashboard, Auto Blocker, Secure Wi-Fi, Private Share, Maintenance Mode, med flera.

Nästa fas i Samsungs miljöresa

Nästa fas i Samsungs miljöresa innebär att tänka om kring design och paketering av Samsung Galaxys teknologi, för att göra mer med mindre. Galaxy S24 Ultra fortsätter att bredda användningen av återvunna material. I Galaxy S24 Ultra används minst 50% återvunnet kobolt i batteriet, och 100% återvunna jordartsmetaller i högtalarna. Även Galaxy S24 innehåller komponenter av återvunnet kobolt och jordartsmetaller.

Galaxy S24-serien är den första i Galaxy S-serien som designas med återvunnet stål och termoplastisk polyuretan (TPU). I Galaxy S24 Ultra finns minst 40% återvunnet stål i högtalarna och minst 10% återvunnen Pre-Consumer-TPU i sido- och volymknapparna. Varje Galaxy S24 levereras i en förpackning av 100% återvunnet pappersmaterial.

Med lanseringen av de nya flaggskeppsmodellerna fortsätter Samsung sitt engagemang för att förlänga produkternas livscykel, genom att erbjuda sju generationer av operativsystemuppgraderingar och sju års säkerhetsuppdateringar. Detta bidrar till en pålitlig och optimerad prestanda för deras Samsung Galaxy-enheter under längre tid. Galaxy S24 är även UL ECOLOGO-certifierad, vilket innebär att produkternas koldioxidavtryck har mätts och verifierats av The Carbon Trust.

Nya Samsung Galaxy S24-serien är även en manifestation av de framsteg som Samsungs mobila division, Samsung MX, har uppnått i sin miljöstrategi. Samsung är fast beslutet att nå sina miljömål senast 2025. Redan i slutet av 2022 uppnåddes ett av dessa mål genom att integrera återvunna material i alla sina mobila produkter, inklusive smartphones, surfplattor, datorer och bärbara enheter. Nu sätter Samsung ett nytt mål: att senast 2030 inkludera minst ett återvunnet material i varje modul i alla sina mobila produkter.

Precisionsteknik och elegans i varje detalj

Galaxy S24 Ultra är den första Galaxy-telefonen med en ram av titan, vilket förbättrar enhetens hållbarhet och livslängd. Galaxy S24+ och Galaxy S24 har en strömlinjeformad design i ett stycke, vilket skapar en mer estetisk och enhetlig utseende genom sömlös anslutning mellan bakstycket och sidoramen. Galaxy S24-serien finns i färgtoner inspirerade av jordens mineraler. För Galaxy S24 Ultra inkluderas färgerna Titanium Gray, Titanium Black, Titanium Violet och Titanium Yellow. För Galaxy S24+ och Galaxy S24 finns färgerna Onyx Black, Marble Gray, Cobalt Violet och Amber Yellow. Alla tre modellerna kommer också att erbjudas i ytterligare färger som enbart är tillgängliga online.

Samsung Galaxy S24-serien kommer att kunna förbeställas från den 17 januari och kommer att finnas tillgänglig för köp hos utvalda återförsäljare från den 23 januari.

Galaxy S24 Ultra kommer att erbjudas från ett rekommenderat pris från 17 990 SEK. Galaxy S24+ kommer att erbjudas från 14 490 SEK och Galaxy S24 från 11 490 SEK.

Mellan den 17 och 30 januari 2024 kommer konsumenter ha möjlighet att dra nytta av lanseringskampanjen ”Dubbla din lagring” för den nya Samsung Galaxy S24-familjen. Under denna period erbjuds möjligheten att uppgradera lagringskapaciteten på S24-telefonen till dubbel storlek utan extra kostnad. För mer information, besök Samsungs webbplats eller kontakta auktoriserade återförsäljare.

Relaterade Artiklar